Αρχική » ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΙΣ…. Τζάμπα έλιωνε τις σόλες του δίπλα στον Γιάννη Κουρτάκη, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης
Ελλάδα Πολιτική

ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΙΣ…. Τζάμπα έλιωνε τις σόλες του δίπλα στον Γιάννη Κουρτάκη, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποτάμι έτρεχε ο ιδρώτας δίπλα στον «αίλουρο»…

Η απομάκρυνση του Βασίλη Κοντοζαμάνη από το υπουργείο υγείας, ήταν κεραυνός εν αιθρία. Ο τέως (πλέον) αναπληρωτής υπουργός υγείας, είχε καλλιεργήσει μία εξαιρετική εικόνα για τον εαυτό του και το έργο του με την βοήθεια των ΜΜΕ.

Για την ακρίβεια, όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεν είχε ακουστεί το παραμικρό από τα συστημικά μέσα μαζικής ενημέρωσης για το παρόν και το παρελθόν του. Γι’ αυτό και ο ίδιος είναι σοκαρισμένος από την αιφνίδια απομάκρυνση του, για την οποία μάλιστα δεν είχε ενημερωθεί, ούτε προειδοποιηθεί. Ούτε καν από δημοσιογράφους που θεωρούνται του «περιβάλλοντος Μαξίμου», με τους οποίους διατηρεί προσωπικές σχέσεις και πάντα γνωρίζουν τις εξελίξεις πριν αυτές ανακοινωθούν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η προσωπική σχέση του Βασίλη Κοντοζαμάνη με τον Γιάννη Κουρτάκη των Παραπολιτικών. Οι δύο άντρες συνδέονται με στέλνει φιλιά και πολλές κοινές δραστηριότητες. Στην διάρκεια της καραντίνας, έκαναν μαζί τον περίπατο τους, με τον τέως αναπληρωτή υπουργό υγείας να ακολουθεί ασθμαίνοντας τον δραστήριο Γιάννη Κουρτάκη, που μπορεί να περνά ατελείωτες ώρες στο γραφείο, όταν όμως βγαίνει στο δρόμο, μεταμορφώνεται σε αίλουρο.

Αποδείχτηκε ότι ο Κοντοζαμάνης τζάμπα έλιωνε τις σόλες του και έχυνε ποταμούς ιδρώτα για να προλαβαίνει τον κ. Κουρτάκη στον περίπατο. Ούτε αυτός δεν μπόρεσε όχι μόνο να τον σώσει, αλλά έστω να τον προειδοποιήσει για τις προθέσεις του πρωθυπουργού.

Ο τέως αναπληρωτής υπουργός όμως δεν πρέπει να κρατά κακία στον φίλο του. Όντως ο κ. Κουρτάκης δεν πρέπει να γνώριζε τις προθέσεις του Κυριάκου. Ας μην ξεχνάμε ότι πριν από λίγες ημέρες, τα Παραπολιτικά είχαν πρωτοσέλιδη είδηση το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκόπευε να μην φύγει για διήμερο και να παραμείνει στο Μέγαρο Μαξίμου! Γεγονός φυσικά που δεν επιβεβαιώθηκε. Είναι πιθανότερο να πείσεις τυραννόσαυρο να γίνει χορτοφάγος, από το να υποχρεώσεις τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μην φύγει για διήμερο.

Η απόφαση λοιπόν του πρωθυπουργού να απομακρύνει τον κύριο Βασίλη Κοντοζαμάνη, ήταν προσωπική και επτασφράγιστη.