Αρχική » Στο μικροσκόπιο του Μαξίμου ο Γιώργος Κύρτσος
Διεθνή Ελλάδα Πολιτική

Στο μικροσκόπιο του Μαξίμου ο Γιώργος Κύρτσος

ο κύριος Μάξιμος

Ο ευρωβουλευτής που έχει εξελιχθεί σε …αντιπολιτευτική φωνή!

Εάν διαβάσει κάποιος τις αναρτήσεις του Γιώργου Κύρτσου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες εβδομάδες, θα νομίσει ότι έχει μπει στην ιστοσελίδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δεν έχει προηγούμενο τα τελευταία χρόνια, ευρωβουλευτής κυβερνητικού κόμματος να ασκεί σχεδόν καθημερινά σκληρή κριτική στην κυβερνητική πολιτική, ακόμα και σε υποθέσεις που θεωρούνται κυβερνητικές επιτυχίες!

Μιλάμε για πραγματική «ομοβροντία». Από την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, το ερχόμενο αδιέξοδο στο ασφαλιστικό, την ιδιωτικοποίηση της Δ.Ε.Η., την κινητοποίηση των εργαζομένων στην eFood, ακόμα και τις φρεγάτες!

Το γεγονός αυτό έχει προβληματίσει το Μέγαρο Μαξίμου, που παρακολουθεί προσεκτικά τις κινήσεις του ευρωβουλευτή. Αν και δεν πιστεύουν ότι ο Γιώργος Κύρτσος δημιουργεί «κλίμα» ενόψει συνεδρίου, όπως έκανε ο Αντώνης Σαμαράς, παραταύτα ο «συγχρονισμός» της έντασης της κριτικής του μαζί με την συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού δεν θεωρείται συμπτωματικός.

Συνεργάτης του πρωθυπουργού πάντως ο οποίος λειτουργεί και ως «πυροσβέστης» στην δυσαρέσκεια βουλευτών και στελεχών, θεωρεί ότι ο Γιώργος Κύρτσος ενδέχεται να βρίσκεται σε αναζήτηση εναλλακτικής στέγης. Έχοντας εξασφαλισμένο αξίωμα μέχρι το 2024, βολιδοσκοπεί τις προθέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ρίχνοντας μια στο καρφί και μια στο πέταλο, διατηρεί όμως ανοιχτούς διαύλους με άλλα κόμματα της ευρύτερης δεξιάς, ώστε σε περίπτωση που κριθεί ανεπιθύμητος από τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της Ν.Δ., να κάνει ηρωική έξοδο.

Σύμφωνα με άλλη πηγή πάντως, ο Γιώργος Κύρτσος δεν συμπεριλαμβάνεται στα μελλοντικά σχέδια του πρωθυπουργού, σε κανένα ψηφοδέλτιο.