Αρχική » Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες: Με αυτόν τον τρόπο οι Ρώσοι ”αφάνισαν” τους στρατηγούς των ΕΔ της Ουκρανίας
Διεθνή

Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες: Με αυτόν τον τρόπο οι Ρώσοι ”αφάνισαν” τους στρατηγούς των ΕΔ της Ουκρανίας


Πάνω από 50 Ουκρανοί στρατηγοί και αξιωματικοί σκοτώθηκαν σε πυραυλική επίθεση, λέει η Ρωσία


”Οπροσδιορισμός της ακριβούς τοποθεσίας των Ουκρανών στρατηγών και αξιωματικών είναι η αξία των πληροφοριών, των ειδικών δυνάμεων και των πρακτόρων μας. Αυτοί, μαζί με τη διοίκηση των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, προετοίμασαν μια λαμπρή επιχείρηση για τη μαζικό ”αφανισμό των Ουκρανών Στρατηγών ”, δήλωσε ο στρατιωτικός ειδικός Σεργκέι Χατίλεφ στην εφημερίδα VZGLYAD.

Νωρίτερα, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε την απώλεια περισσότερων από 50 στρατηγών και αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.


”Η Ρωσία υποσχέθηκε να χτυπήσει στα ουκρανικά κέντρα λήψης αποφάσεων. Και αυτό είναι στην πραγματικότητα ένα από αυτά τα παραδείγματα. Ναι, μέχρι στιγμής δεν μιλάμε για στρατηγικά, αλλά για επιχειρησιακά κέντρα λήψης αποφάσεων, αλλά είναι επίσης σημαντικά”, δήλωσε ο Alexander Bartosh, στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, μέλος της Ακαδημίας Στρατιωτικών Επιστημών.

”Η επίμονη των ειδικών μας οδήγησε στο γεγονός ότι μπορέσαμε να προσδιορίσουμε την τοποθεσία του εχθρού, να καθορίσουμε τον ακριβή χρόνο συγκέντρωσης στρατιωτικών ηγετών διαφόρων βαθμίδων και να ενημερώσουμε τη ρωσική διοίκηση για αυτές τις πληροφορίες. Πρόκειται για σοβαρή ζημιά στη μαχητική ικανότητα του ουκρανικού στρατού”, εξήγησε ο ειδικός.

Με τη σειρά του, ο πρώην επικεφαλής των αντιαεροπορικών πυραυλικών δυνάμεων της διοίκησης των ειδικών δυνάμεων της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, Σεργκέι Χατίλεφ, προσθέτει ότι ”οι ειδικές δυνάμεις μας κάνουν εξαιρετική δουλειά και γνωρίζουν καλά τις τοποθεσίες των βασικών στρατηγών, γνωρίζουν ακόμη και για τους μισθοφόρους που πολεμούν στο πλευρό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας”.

”Επιπλέον, τα σύγχρονα εργαλεία πληροφοριών καθιστούν δυνατό τον προσδιορισμό της τοποθεσίας των στρατηγών και των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας με πιθανότητα κοντά στο 100%. Επίσης, τα όπλα μας, υψηλής ακρίβειας φτάνουν στην Ουκρανία από όλα τα σύνορα. Έτσι, από τη Μαύρη Θάλασσα χρησιμοποιούμε Caliber, από τον αέρα δουλεύουμε με Daggers και από το έδαφος μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάφορα μέσα, συμπεριλαμβανομένων των Iskander” – υποστηρίζει η πηγή.

Σύμφωνα με ειδικούς από τους οποίους πήρε συνέντευξη η εφημερίδα VZGLYAD, η μαζική απώλεια στρατηγών και αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ήταν αποτέλεσμα πολύπλοκων ενεργειών από Ρώσους στρατιωτικούς ειδικούς. Έτσι, εκτός από το επιτυχημένο έργο πληροφοριών, η ταχύτητα μετάδοσης πληροφοριών σχετικά με την τοποθεσία και την ώρα της συνάντησης εργασίας του επιτελείου διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας είναι επίσης σημαντική. Το ίδιο ισχύει και για την ταχύτητα λήψης αποφάσεων σχετικά με την εκτέλεση χτυπημάτων υψηλής ακρίβειας από τη διοίκηση των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων – σε αυτήν την περίπτωση, μπορούμε να μιλήσουμε για τη διεξαγωγή μιας επιχείρησης μέσα σε λίγες ώρες.

Νωρίτερα, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, ανακοίνωσε πως η επίθεσή της εναντίον του Σεβεροντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, συνεχίζεται με επιτυχία, αφού πήρε τον έλεγχο ενός τομέα στα περίχωρα της πόλης.

“Η επίθεση στην κατεύθυνση του Σεβεροντονέτσκ εξελίσσεται με επιτυχία”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Κονασένκοφ, σε ένα βίντεο. Είπε πως ο οικισμός Μετιολκίνε, στα ανατολικά περίχωρα της πόλης, έχει καταληφθεί.

“Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας συνεχίζουν να πλήττουν στρατιωτικούς στόχους στο έδαφος της Ουκρανίας”, είπε.

Ο Κονασένκοφ είπε πως μεγάλου βεληνεκούς πύραυλοι κρουζ Kalibr έπληξαν κέντρο διοίκησης στην περιοχή Ντνιπροπετρόφσκ, σκοτώνοντας Ουκρανούς στρατηγούς και αξιωματικούς, περιλαμβανομένων μελών του γενικού επιτελείου.

”Ως αποτέλεσμα, νεκροί είναι περισσότεροι από 50 στρατηγοί και αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένου του γενικού επιτελείου, της διοίκησης της ομάδας στρατευμάτων Kakhovka, των στρατευμάτων αεροπορικής επίθεσης και των σχηματισμών που δρούσαν στις κατευθύνσεις Nikolaev και Zaporozhye” , ανέφερε το κανάλι Telegram του στρατιωτικού τμήματος

Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες: Με αυτόν τον τρόπο οι Ρώσοι ”αφάνισαν” τους στρατηγούς των ΕΔ της Ουκρανίας | Pentapostagma