Αρχική » Στρατιωτικός εισαγγελέας για τις φωτογραφίες με τα «πνιγμένα» ελικόπτερα στο Στεφανοβίκειο
Ελλάδα Πολιτική

Στρατιωτικός εισαγγελέας για τις φωτογραφίες με τα «πνιγμένα» ελικόπτερα στο Στεφανοβίκειο

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση με τα ελικόπτερα που βρέθηκαν να «κολυμπάνε» στην αεροπορική βάση στο Στεφανοβίκειο της Μαγνησίας, εξαιτίας των φονικών πλημμυρών στη Θεσσαλία, οι οποίες, ωστόσο, αφορούν στις φωτογραφίες που αποκάλυψαν το ντροπιαστικό συμβάν, καθώς, όπως έχουμε ήδη αναφέρειη στρατιωτική ηγεσία ενδιαφέρεται κυρίως για το γεγονός της διαρροής των εν λόγω φωτογραφιών.

Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, το θέμα βρίσκεται από την Παρασκευή 15/9 σε στρατιωτικό εισαγγελέα, ο οποίος έχει ξεκινήσει έρευνα για να βρεθούν τα πρόσωπα που τράβηξαν τα συγκεκριμένα στιγμιότυπα. Η δίωξη διατάχθηκε με την κατηγορία της υπονόμευσης του φρονήματος των Ενόπλων Δυνάμεων και της εμπιστοσύνης των πολιτών προς το στράτευμα.

Αξίζει να αναφερθεί πως, μετά τη διαρροή των επίμαχων φωτογραφιών, το ΓΕΣ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες με τα ελικόπτερα μέσα στη βάση, στις οποίες η μόνη διαφορά με εκείνες που διέρρευσαν, είναι ότι δεν εμφάνιζαν τα ελικόπτερα βυθισμένα στο νερό. Όταν δηλαδή τα ελικόπτερα εμφανίζονται εκτός νερού δεν αποτελεί κρατικό μυστικό, αλλά όταν εμφανίζονται μέσα στο νερό, όλως περιέργως τίθεται θέμα εθνικής ασφάλειας.