Αρχική » «Στριμώχτηκε» άγρια η κυβέρνηση από την Eπιτροπή PEGA, που βρίσκεται στην Ελλάδα για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων
Διεθνή Ελλάδα Πολιτική

«Στριμώχτηκε» άγρια η κυβέρνηση από την Eπιτροπή PEGA, που βρίσκεται στην Ελλάδα για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων

Το υπόμνημα που κατέθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης – Απαξίωσε ο Μητσοτάκης να συναντήσει τα μέλη της Επιτροπής και έστειλε αν’ αυτού τον Γεραπετρίτη

Υπόμνημα προς την Eπιτροπή PEGA, που βρίσκεται στην Ελλάδα, κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, ενώ γνωστοποιεί και την απόφασή του να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ανδρουλάκης αναφέρει ότι από τις 6 Οκτωβρίου, που κατέθεσε ενώπιον της Eπιτροπής PEGA στις Βρυξέλλες«η πρόοδος των εξελίξεων δεν αποκάλυψε την αλήθεια» και  κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έχει ως μόνο στόχο τη συγκάλυψη και την αποσιώπηση των ευθυνών της, κάτι που «δυστυχώς φαίνεται να επιχειρεί και στην επίσκεψη της Εξεταστικής Επιτροπής PEGA στην Ελλάδα», αφού «πάλι τα πρόσωπα-κλειδιά απέφυγαν να συναντήσουν την Eπιτροπή», σύμφωνα με το υπόμνημα που κατέθεσε.

Και συμπληρώνει με νόημα ότι «στις Δημοκρατίες δεν μπορεί να υπάρχουν σκοτεινές νησίδες, εκτός πολιτικού και δικαστικού ελέγχου, καλυπτόμενες από το απόρρητο», ενώ κάνει αναφορά και στο φιάσκο της εξεταστικής επιτροπής στην Βουλή, που απέφυγε να καλέσει κρίσιμους μάρτυρες για την υπόθεση, όπως τον πρωθυπουργό, τον Γρηγόρη Δημητριάδη, τους επιχειρηματίες Γ. Λαβράνο, Φ. Μπίτζιο κλπ.

Για το επιχείρημα που χρησιμοποίησε η κυβέρνηση ότι αρνήθηκε την ενημέρωση, στο υπόμνημά του αναφέρει ότι τέτοιες τοποθετήσεις «είναι ενδεικτικές του θράσους και της απόγνωσης να προτείνεται σε έναν πολιτικό αρχηγό να παρανομήσει, αποδεχόμενος μία άτυπη και παράτυπη ενημέρωση, ώστε να μην υπάρχει νόμιμο στοιχείο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στη δικαιοσύνη».

Παρουσιάζει και τις κυβερνητικές παλινωδίες με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να δηλώνει στις 5 Αυγούστου ότι ο κ. Γεραπετρίτης ήταν έτοιμος να ενημερώσει πλήρως τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά μερικές μέρες μετά σε συνέντευξή του ο ίδιος ο Γεραπετρίτης αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε γνώση! Και τονίζει ότι μάρτυρες-κλειδιά (ΔεμίρηςΚοντολέωνεπιστράτευσαν το απόρρητο ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής, κάτι που όμως ίσχυσε μόνο στην περίπτωσή του ίδιου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Σε δύσκολη θέση ο Γεραπετρίτης στη συνάντηση με τα μέλη της Επιτροπής

Απαξίωσε να συναντήσει τα μέλη της Επιτροπής του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης και έστειλε τον υπουργό Επικρατείας του, Γιώργο Γεραπετρίτη, ο οποίος δεν πέρασε καθόλου καλά, μιας και «στριμώχτηκε» άγρια.

Οι ευρωβουλευτές ζήτησαν επιτακτικά απαντήσεις, με τα ερωτήματα να εστιάζουν στην παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη και στους λόγους που οδήγησαν σε αυτή. Ζήτησαν ακόμη να μάθουν για ποιο λόγο διαγράφηκαν τα δεδομένα και αν η κυβέρνηση προσπάθησε να ανακαλύψει από πού προέρχεται το παράνομο λογισμικό υποκλοπής spyware που χρησιμοποιείται στην Ελλάδα.

«Στριμώχτηκε» άγρια η κυβέρνηση από την Eπιτροπή PEGA, που βρίσκεται στην Ελλάδα για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων (newsbreak.gr)