Αρχική » Συνέδριο εσωκομματικού ξεκαθαρίσματος ετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης…Θα δείξει την έξοδο σε «Καραμανλικούς – Σαμαρικούς»
Πολιτική

Συνέδριο εσωκομματικού ξεκαθαρίσματος ετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης…Θα δείξει την έξοδο σε «Καραμανλικούς – Σαμαρικούς»

Θα δείξει την έξοδο σε «Καραμανλικούς – Σαμαρικούς»

Οι τελικές αποφάσεις ελήφθησαν χθες μετά από σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι επιτελείς του πρωθυπουργού θα του εισηγηθούν – και ο ίδιος θα συμφωνήσει – την μετατροπή του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, σε ένα εσωκομματικό ξεκαθάρισμα ευρείας κλίμακας, από το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βγει ως ο «πανίσχυρος και αδιαμφισβήτητος ηγέτης».

Ο πρωθυπουργός γνωρίζει ότι οι ρηξικέλευθες πρωτοβουλίες του, βρίσκουν αντίθετο τον κομματικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας, ουδείς όμως τολμά να τον αμφισβητήσει ανοιχτά λόγω των δημοσκοπήσεων. Γι’ αυτό και μέχρι στιγμής ο πρωθυπουργός έχει καταφέρει να αποβάλλει τους παραταξιακούς από το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο το έχει μετατρέψει σε ένα στρατηγείο Μητσοτάκη. Με το περιβάλλον του να μην έχει ουδεμία σχέση με τη Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της.

Οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού όμως γνωρίζουν πως εάν οι δημοσκοπήσεις αρχίσουν και δείχνουν πτώση, τότε θα αρχίσει και η εσωκομματική γκρίνια. Πράγμα που είναι αποφασισμένοι να αποφύγουν, διότι οι βουλευτές έχουν φτάσει στα όρια τους από την πίεση της κοινωνίας και ο μοναδικός λόγος που σιωπούν είναι για να μην κατηγορηθούν ότι ευθύνονται για την «φθορά» της κυβέρνησης.

Αυτό ακριβώς όμως θα είναι και το επιχείρημα του Κυριάκου Μητσοτάκη προκειμένου να μετατρέψει το συνέδριο σε εσωκομματικό ξεκαθάρισμα! Αφού θα απαιτήσει απόλυτη και άνευ όρων αποδοχή της πολιτικής που χαράσσει σε όλα τα θέματα, επικαλούμενος την δημοσκοπική υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας. Αντιστρέφοντας πλέον το επιχείρημα προκειμένου να καταλογίσει ευθύνες σε όσους αμφισβητούν τις αποφάσεις του για την όποια δημοσκοπική φθορά. Άσχετα εάν μία υστέρηση στα ποσοστά είναι απολύτως αναμενόμενη για οποιαδήποτε κυβέρνηση έπειτα από δύο και πλέον χρόνια.

Η απαίτηση της «τυφλής υπακοής», θα φέρει αναγκαστικά οριστική ρήξη με τους λεγόμενους Καραμανλικούς και Σαμαρικούς. Είναι όμως απαραίτητη, προκειμένου ο Κυριάκος Μητσοτάκης να προχωρήσει στο σχέδιο του, κυρίως για τα εθνικά θέματα, που αναγκαστικά θα προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις από τα ιστορικά στελέχη της παράταξης. Εάν όμως ο Κυριάκος έχει καταφέρει να ξεκαθαρίσει το κόμμα, καθιστώντας το απόλυτα προσωποκεντρικό, τότε δεν θα έχει πρόβλημα για να ολοκληρώσει το σχέδιο του που περιλαμβάνει επώδυνες υποχωρήσεις.

ο κύριος Μάξιμος