Αρχική » Συνέδριο ΝΔ: Με το ζόρι χειροκρότησαν οι σύνεδροι στην ομιλία Μητσοτάκη
Ελλάδα Πολιτική

Συνέδριο ΝΔ: Με το ζόρι χειροκρότησαν οι σύνεδροι στην ομιλία Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός περιέγραψε μία εικονική πραγματικότητα

Με την εναρκτήρια ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκίνησαν οι εργασίες του 14ου Τακτικού Συνεδρίου του κυβερνώντος κόμματος στο Athens Metropolitan Expo το οποίο διεξάγεται μέσα σε ένα πολύ αρνητικό κλίμα καθώς δεν υπάρχει διάθεση και παλμός.

Τα χειροκροτήματα των συνέδρων μοιάζουν σα να γίνονται με το ζόρι, σχεδόν δεν ακούγονται, θυμίζουν αγγαρεία.

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του κάνει έναν εκτενή απολογισμό για τα 3 χρόνια κυβερνητικής θητείας.

«Το Σύνεδριο του κόμματος μας θα γίνεται κάθε χρόνο, οι πόρτες του θα είναι ανοιχτές και ο αρχηγός του θα εκλέγεται από τις χιλιάδες μέλη και φίλους, η Νέα Δημοκρατία είναι όλης της Ελλάδος και όλων των Ελλήνων.

Αυτή είναι και η μεγάλη μας διαφορά, γιατί ένα συνέδριο δεν είναι τακτικό εάν γίνεται κάθε 6 χρόνια, εάν δεν αναζητά τις αιτίες της ήττας και ο ένας και μοναδικός υποψήφιος αρχηγός έχει αντίπαλο μόνο τον εαυτό του. Όταν με εκλέξατε πρόεδρο της ΝΔ δεσμεύθηκα να μεγαλώσω την παράταξη μας και αυτήν την δέσμευση τήρησα στο ακέραιο.

Τιμώ και τιμούμε όλους τους προκατόχους μας, τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον Αντώνη Σαμαρά τον Κώστα Καραμανλή, πάντα θυμόμαστε με συγκίνηση αυτούς που δεν είναι πια μαζί μας τον Μιλτιάδη τον Έβερτ, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον Ευάγγελο Αβέρωφ, τον Γιώργο Ράλλη και κρατώντας πάντα στις καρδιές μας το επιβλητικό όραμα του ιδρυτή μας Κωνσταντίνου Καραμανλή. Όλη η ΝΔ είναι σήμερα εδώ, είμαστε ενωμένοι, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην έναρξη του 14ου τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Πυξίδα μας η ευημερία του πολίτη με πολλή δουλειά για τους επόμενους 12 μήνες και για ακόμη 4 χρόνια. Πλούσιος ήταν ο προσυνεδριακός διάλογος και η ΝΔ δυνάμωσε έτσι τους δεσμούς της με τους πολίτες. Θα εισηγηθώ την ανανέωση της θητείας του Παύλου Μαρινάκη στην θέση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής. Ο Παύλος το αξίζει και μας αξίζει, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην έναρξη του 14ου τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Αναμένεται να τονίσει ότι το Συνέδριο πραγματοποιείται σε ένα περιβάλλον «με μοναδική βεβαιότητα την αβεβαιότητα». Ο πόλεμος στην Ουκρανίας ανατρέπει όλα όσα γνωρίζαμε. Κάνει αχαρτογράφητες τις διεθνείς εξελίξεις θα υπογραμμίσει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες θα κάνει αναφορά και στις χθεσινές ανακοινώσεις και ανάμεσα στα άλλα θα τονίσει: 
«Η μεσαία τάξη δεν μπορεί να πληρώσει τη νύφη της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης. Έχουμε το θάρρος και διορθώνουμε αυτή την αδικία».

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα σημειώσει επίσης ότι το 14ο συνέδριο της ΝΔ είναι συνέδριο προγραμματισμού για τον ένα χρόνο που μεσολαβεί ως τις εκλογές.
Θα τονίσει εκ νέου ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας και θα επισημάνει ότι η συνέχεια της εθνικής προόδου ταυτίζεται με τη σταθερότητα του πολιτικού σκηνικού ενώ θα μιλήσει για τον στόχο της αυτοδυναμίας ως μέσον για την επίτευξη σταθερότητας. Ο κ. Μητσοτάκης θα επαναλάβει το σύνθημα «Αυτοδύναμη Ελλάδα!»

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ασκήσει σκληρή κριτική και στον ΣΥΡΙΖΑ και θα καταγγείλει τη δημαγωγία της αντιπολίτευσης : «Όποιος δεν έχει νέες λύσεις, αναμασά παλιά προβλήματα, ποντάροντας στην θυμική αντίδραση από την κάθε δυσκολία. Αγνοώντας, όμως, ότι οι περισσότεροι Έλληνες, η λεγόμενη «σιωπηλή πλειοψηφία», έχουν πάθει και έχουν μάθει» θα επισημάνει.

Τέλος ο κ. Μητσοτάκης θα αντιπαραβάλει το Συνέδριο της ΝΔ με το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και για την εκλογή αρχηγού θα πει ότι ο παλαιός, ο ένας και μοναδικός υποψήφιος έχει μόνο αντίπαλο τον εαυτό του.»

Συνέδριο ΝΔ: Με το ζόρι χειροκρότησαν οι σύνεδροι στην ομιλία Μητσοτάκη – Pronews.gr