Αρχική » «Σφίγγα» ο Μητσοτάκης για το θέμα της απειλής των πυροσβεστών της βόρειας Εύβοιας με ΕΔΕ!
Ελλάδα Πολιτική

«Σφίγγα» ο Μητσοτάκης για το θέμα της απειλής των πυροσβεστών της βόρειας Εύβοιας με ΕΔΕ!

Στο «επιτελικό κράτος» μπορείς να είσαι ταυτόχρονα και ήρωας και υπόδικοςfacebook sharing button 

Να μην απαντήσει αποφάσισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον ρώτησε εάν επικροτεί τις προσπάθειες να «φιμωθούν» οι πυροσβέστες που κατήγγειλαν ελλείψεις και προβλήματα στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Ο πρωθυπουργός επέλεξε να αφήσει στο απυρόβλητο τον υπαρχηγό της Πυροσβεστικής κ. Κλεφτοσπύρο, που, όπως το πρωτοσέλιδο της «δημοκρατίας» είχε αποκαλύψει, απειλούσε με ΕΔΕ τους πυροσβέστες που έδωσαν τη μάχη στη βόρεια Εύβοια, διότι αποκάλυψαν την άθλια κατάσταση των πυροσβεστικών οχημάτων και τη μεταφορά του μοναδικού που είχε σοβαρή επιχειρησιακή ικανότητα σε άλλη περιοχή. Διαδικασία που θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και στην… απόλυσή τους!

Συγκεκριμένα, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως «εξοργίζει ακόμα περισσότερο η προσπάθεια με απειλές στους πυροσβέστες, για να μη μιλήσουν για τις ελλείψεις». Το σαφές ερώτημα του Αλέξη Τσίπρα ήταν: «Επικροτείτε την ΕΔΕ που διέταξε ο υπαρχηγός της Πυροσβεστικής για τους πυροσβέστες που έκαναν τις καταγγελίες;»

Δυστυχώς, ο πρωθυπουργός επέλεξε να «προσπεράσει» το συγκεκριμένο ζήτημα, αντί να δώσει σαφείς και συγκεκριμένες απαντήσεις, παρότι ο ίδιος έπλεξε το εγκώμιο των πυροσβεστών, χαρακτηρίζοντάς τους, μάλιστα, ήρωες σε κάποια εκφορά του λόγου του. Γίνεται όμως να είσαι ταυτόχρονα και ήρωας και υπόδικος; Απ’ ό,τι φαίνεται, στο «επιτελικό κράτος» όλα είναι δυνατά!

Video

Κινέζοι ανέγειραν 10όροφη πολυκατοικία σε 29 ώρες, με πλήρως επιπλωμένα διαμερίσματα