Αρχική » «Σφαγή» υποψηφίων με την υπογραφή της Κεραμέως: Εκτός ΑΕΙ 40.000 μαθητές….ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΘΑ ΤΡΙΒΕΤΕ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙΤΕ…!!!!!!Απλά μαθηματικά..40.000 χ4 =160.000 ψήφοι…!!!
Ελλάδα Πολιτική

«Σφαγή» υποψηφίων με την υπογραφή της Κεραμέως: Εκτός ΑΕΙ 40.000 μαθητές….ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΘΑ ΤΡΙΒΕΤΕ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙΤΕ…!!!!!!Απλά μαθηματικά..40.000 χ4 =160.000 ψήφοι…!!!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρά πυρά ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 για τις βάσεις στα ΑΕΙfacebook sharing button 

Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συμβαίνει φέτος με τις βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ για το 2021. Επιβεβαιώθηκαν όλες οι δυσοίωνες εκτιμήσεις μετά τις ανεπαίσχυντες και απαράδεκτες κυβερνητικές αποφάσεις.

Δεκάδες χιλιάδες μαθητές βρέθηκαν έξω από ΑΕΙ και ΤΕΙ, με την Κεραμέως να «χαίρεται» και να «πανηγυρίζει» για το ότι πλέον «τα δημόσια πανεπιστήμια είναι για λίγους».

Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, αλλαγές στο μηχανογραφικό, επιλογή τμημάτων και Τράπεζα Θεμάτων αποδείχτηκαν καταστροφικά για ους υποψήφιους φοιτητές, παρά τις δηλώσεις της υπουργού Παιδείας η οποία μιλούσε για «καινοτόμες αλλαγές στην εκπαίδευση».

Από τους περίπου 103.000 υποψήφιους, στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, τις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές μπήκαν περίπου 63.000, συνεπώς περίπου 40.000 μαθητές που έδωσαν εξετάσεις βρέθηκαν εκτός ΑΕΙ.

Από τις περίπου 79.000 κενές θέσεις εισακτέων καλύφθηκαν περίπου οι 63.000 κάτι που σημαίνει ότι σχεδόν 16.000 θέσεις έμειναν κενές και πολλά τμήματα μένουν χωρίς φοιτητές.

Ικανοποιημένη η Κεραμέως!

Απολύτως ικανοποιημένη ωστόσο εμφανίστηκε η Νίκη Κεραμέως για τα αποτελέσματα των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η υπουργός Παιδείας υποστήριξε ότι με το νέο σύστημα εισαγωγής, την ελάχιστη βάση εισαγωγής ΕΒΕ και την τράπεζα θεμάτων «οι νέοι μας δεν εγκλωβίζονται πλέον στα πανεπιστήμια.

«Είχαμε φέτος και μεγάλες αλλαγές θεσμικές, όπως οι βάσεις εισαγωγής και όπως το παράλληλο σύστημα εισαγωγής. Η μεταρρύθμιση αυτή προσφέρει οφέλη και βγαίνουν όλοι κερδισμένοι. Βγαίνουν κερδισμένα τα ίδια τα παιδιά και οι γονείς τους. Γιατί δεν εγκλωβίζονται στα πανεπιστήμια και οι σπουδές τους έχουν αντίκρισμα. Δεν έχουμε πλέον τα φαινόμενα να εισάγεται κανείς με 1,2,3. Οι νέοι μας έχουν διέξοδο και προοπτική. Και θα τους δώσουν αυτά που θέλουν σε γνώσεις και θα τα βοηθήσουν να αποκατασταθούν επαγγελματικά. Αναγνωρίζεται πλέον το κύρος των σπουδών για τα Πανεπιστήμια. Οι φοιτητές πληρούν τις ελάχιστες ακαδημαϊκές προϋποθέσεις και για πρώτη φορά απέκτησαν λόγο στο πώς θα εισάγονται οι φοιτητές. Τα Πανεπιστήμια είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν την ελάχιστη βάση εισαγωγής» δήλωσε χαρακτηριστικά η Νίκη Κεραμέως.

Σφοδρά πυρά ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 για τις βάσεις στα ΑΕΙ

Για ιδιωτικοποίηση της δημόσιας παιδείας κατηγορούν ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 την κυβέρνηση Μητσοτάκη, με αφορμή τον αποκλεισμό αρκετών υποψηφίων σε σχολές ΑΕΙ.

Για κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης και της Τράπεζας Θεμάτων,που στερούν από πολλούς υποψήφιους την πρόσβαση στα ελληνικά πανεπιστήμια, έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το ισχύον Σύστημα Εισαγωγής και την Τράπεζα Θεμάτων που:«Μόνο αποκλεισμούς έχουν να δώσουν».

Και το ΜέΡΑ25 καταδίκασε το ισχύον σύστημα εισαγωγής στα ελληνικά πανεπιστήμια, χαρακτηρίζοντάς το ως «ξεδιάντροπη εξυπηρέτηση συμφερόντων» και κατηγόρησε για τον αποκλεισμό μαθητών «Την επαίσχυντη φερόμενη ως υπουργός Παιδείας, μαζί με τον πρωθυπουργό που έδρασαν ως οι καλύτεροι πλασιέ των συμφερόντων των φίλων τους των κολεγιαρχών».

Συγχαρητήριο και ταυτόχρονα ενθαρρυντικό μήνυμα έστειλε το ΜέΡΑ25 σε όλους τους μαθητές που κλήθηκαν να διαγωνιστούν εν μέσω μιας δύσκολης υγειονομικής κατάστασης, καλώντας τους:«Να παλέψουν μαζί για να ανατραπούν αυτές οι άθλιες πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης που σπρώχνουν στρατιές υποψηφίων στα ιδιωτικά κολέγια».