Αρχική » Σχολεία – θάνατος ..Πτώση σοβάδων σε θρανία του 1ου ΓΕΛ Kαλαμάτας!
Video Ελλάδα Πολιτική

Σχολεία – θάνατος ..Πτώση σοβάδων σε θρανία του 1ου ΓΕΛ Kαλαμάτας!


Τούς έσωσε το κουδούνι, στην κυριολεξία!
Νέο περιστατικό πτώσης σοβάδων σε σχολική αίθουσα σημειώθηκε σήμερα, με θρανία τάξης του λυκείου της Καλαμάτας να «θάβονται» κάτω από τα θραύσματα της οροφής.

Από θαύμα, ωστόσο, δεν υπήρξαν τραυματισμοί μαθητών, καθώς το περιστατικό συνέβη την ώρα του διαλείμματος. Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του messinialive.gr, το περιστατικό συνέβη στο τμήμα Γ2 του 1ου ΓΕΛ Καλαμάτας, κατά τη διάρκεια του 3ου διαλείμματος, με την αίθουσα, για λόγους ασφαλείας, να τίθεται σε αποκλεισμό με το που έγινε αντιληπτό το συμβάν, με στόχο να ακολουθήσει έλεγχος του συνόλου της επιφάνειας της οροφής.

Επιτόπια αυτοψία έκαναν αρμόδιοι τεχνικοί υπάλληλοι του Τμήματος Συντήρησης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και από την επιθεώρηση στην αίθουσα προέκυψε ότι «η αποκόλληση σε επιφάνεια περίπου 2 τ.μ., οφείλεται σε ελλειμματική πρόσφυση του σοβά με την πλάκα οροφής από οπλισμένο σκυρόδεμα, κατά το στάδιο κατασκευής του κτίσματος».

Αντίστοιχος έλεγχος, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος, θα πραγματοποιηθεί και στους υπόλοιπους χώρους του σχολείου και, ανάλογα με τα αποτελέσματα του ελέγχου, θα ακολουθήσουν εργασίες αποκατάστασης.

Ετικέτες