Αρχική » Τάδε έφη Σκυλακάκης: Δεν μειώνεται ο φόρος στα καύσιμα, γιατί θα επωφεληθούν οι τουρίστες!
Ελλάδα Οικονομία Πολιτική

Τάδε έφη Σκυλακάκης: Δεν μειώνεται ο φόρος στα καύσιμα, γιατί θα επωφεληθούν οι τουρίστες!


Θέλει να τρελάνει κόσμο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών;
Μπορεί οι Έλληνες να στενάζουν και να κάνουν τον σταυρό τους κάθε πρωί, για το που θα δουν την βενζίνη και το φυσικό αέριο να έχει φτάσει, αλλά η κυβέρνηση έχει μια εντελώς ιδιαίτερη άποψη, την οποία εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ ο κ. Σκυλακάκης ανερυθρίαστα δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν μειώνει τον ΦΠΑ και τον φόρο στα καύσιμα, γιατί θα επωφεληθούν οι τουρίστες και όχι οι Έλληνες!

«Κληρονομήσαμε υψηλό φόρο στα καύσιμα και το υψηλότερο χρέος στην Ευρώπη. Αυξήσαμε το έλλειμμα και όλα αυτά είναι δανεικά. Υπάρχει δημοσιονομικό όριο και το εξαντλούμε κι αν το υπερβούμε θα έχουμε πρόβλημα στις αγορές. Δεν είναι σίγουρο ότι αν μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης, η μείωση θα φτάσει στον καταναλωτή», δήλωσε ο κύριος υπουργός.

Υπεραμύνθηκε του fuel pass και διαφήμισε τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης λέγοντας:
«Όταν μειώνεται φόρος δεν ξέρεις αν θα φτάσει στον καταναλωτή, ενώ με το fuel pass φθάνουν και αυτή είναι η βασική μας κατεύθυνση: Κατευθείαν στο πορτοφόλι. Αν μειώσουμε τον ΦΠΑ θα επωφεληθούν οι τουρίστες όχι οι Έλληνες»!

Τάδε έφη Σκυλακάκης: Δεν μειώνεται ο φόρος στα καύσιμα, γιατί θα επωφεληθούν οι τουρίστες! (newsbreak.gr)