Αρχική » Τα «άκουσε» ο Μηταράκης και στη Μαλακάσα – Αντί να κλείνουν οι δομές, επεκτείνονται!
Ελλάδα Πολιτική

Τα «άκουσε» ο Μηταράκης και στη Μαλακάσα – Αντί να κλείνουν οι δομές, επεκτείνονται!


Η τοπική κοινωνία ζητάει την απομάκρυνση των μεταναστών και το κλείσιμο της δομής
Γεμίζει όλη η χώρα δομές φιλοξενίας μεταναστών, παρά τις εδώ και καιρό διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης. Μια από αυτές, τη δομή της Μαλακάσας, επισκέφτηκε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης. Για να εγκαινιάσει πανηγυρικά την πρώτη ελεγχόμενη δομή φιλοξενίας μεταναστών στην ηπειρωτική Ελλάδα!

Να υπενθυμίσουμε ότι στη χώρα λειτουργούν άλλες τρεις στα νησιά μας, στη Λέρο, την Κω και τη Σάμο. Ο… πετυχημένος υπουργός δεν παρέλειψε να ευλογήσει τα γένια του, λέγοντας ότι ενώ παλαιότερα στη δομή της Μαλακάσας έμεναν 3000 μετανάστες, σήμερα μένουν μόλις 1300 και μάλιστα ζουν με καλύτερες συνθήκες και μεγαλύτερη ασφάλεια.

«Στόχος της κυβέρνησης ήταν ο ουσιαστικός περιορισμός των ροών και ο δραστικός περιορισμός των επιπτώσεων στις τοπικές κοινωνίες. Λειτουργούμε σήμερα την ελεγχόμενη δομή στη Μαλακάσα, που είναι η πρώτη ελεγχόμενη δομή στην ηπειρωτική Ελλάδα. Οι δομές προσφέρουν πλέον καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και αυξημένο αίσθημα ασφάλειας στους οφελούμενους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νότης Μηταράκης. Και πρόσθεσε ότι σε δομές φιλοξενίας μένουν «35.000 άτομα σε σχέση με τα 85.000 που ήταν τον Ιούλιο του 2019, ενώ λειτουργούν πλέον 34 δομές σε σύγκριση με τις 121 δομές που λειτουργούσαν το 2019».

Την ίδια άποψη πάντως με τον υπουργό δεν φαίνεται να έχει η τοπική κοινωνία, μιας και στη δομή της Μαλακάσας τον περίμενε ο Δήμαρχος Ωρωπού και αντιδήμαρχοι για να του ζητήσουν να κλείσει. Διαχρονικό αίτημα καθώς έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην περιοχή και υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων.