Αρχική » Τα διέλυσαν όλα :Σοκάρει οδηγός λεωφορείου για την ελλιπή ασφάλεια: «Όταν ψιλοβρέχει, κάνουμε το σταυρό μας!»
Video Ελλάδα Πολιτική

Τα διέλυσαν όλα :Σοκάρει οδηγός λεωφορείου για την ελλιπή ασφάλεια: «Όταν ψιλοβρέχει, κάνουμε το σταυρό μας!»

Υπάρχουν προβλήματα στα ελαστικά και στα φρένα, μεταξύ άλλων!

Την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο στόλος των λεωφορείων με αποτέλεσμα να τίθεται θέμα ασφάλειας των επιβατών θέτει ο οδηγός ενός αστικού λεωφορείου. Ενδεικτικά ανέφερε πως υπάρχουν προβλήματα στα ελαστικά και τα φρένα των οχημάτων ενώ παραδέχθηκε πως όταν ψιλοβρέχει, οι οδηγοί κάνουν το σταυρό τους να μην συμβεί τίποτα!

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN, ανέφερε πως η φθορά στα ελαστικά είναι ένα σοβαρό ζήτημα καθώς «τα ελαστικά είναι το “νούμερο 1” που πρέπει να κοιτάμε».

Ο οδηγός τόνισε ότι η κατάσταση τους προκαλεί φόβο κι ότι όταν βρέχει κάνουν, κυριολεκτικά τον σταυρό του να μην συμβεί κανένα ατύχημα.

«Προσπαθούμε να το κάνουμε όσο πιο ασφαλές γίνεται από την δικιά μας μεριά, αλλά κάποια πράγματα όταν ρίχνει ένα ψιλόβροχο και έχει γλίτσα, εκεί κάνουμε τον…σταυρό μας», είπε χαρακτηριστικά.

Όσο για τα προβλήματα στα φρένα τα οποία επισκευάζονται μόνο αν τα λεωφορεία δεν μπορούν να κάνουν δρομολόγιο:

«Εκτός από τα ελαστικά έχουμε προβλήματα και στα φρένα, πρέπει δηλαδή να φτάσει να χαλάσει κάτι για να φτιαχτεί. Αν κάτι δεν φθάσει στο απροχώρητο δεν αλλάζει…! Αν δεν δηλαδή το λεωφορείο δεν είναι δυνατόν να βγάλει δρομολόγιο τότε θα κάνουν μια προχειροδουλειά. Υπάρχουν και λεωφορεία που είναι καλά, αν δεν συντηρηθούν και αυτά την ίδια κατάληξη θα έχουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν είναι μόνο η συντήρηση, είναι και βρώμικα, ο κόσμος που μπαίνει πίσω παραπονιέται συνέχεια και εμείς στην ουσία που οδηγάμε μέσα στην βρωμιά, προσπαθούμε και εμείς οι οδηγοί να κάνουμε κάποιους ελέγχους στα λεωφορεία, αλλά είναι τόσα πολλά τα προβλήματα που για να βγει η δουλειά θα πρέπει να παραλείψουμε πολλά πράγματα», δήλωσε, μεταξύ άλλων.

Δείτε τις δηλώσεις του: