Αρχική » Τα δύσκολα για τη ΝΔ αρχίζουν μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές – Ο πολιτικός της χρόνος «τελειώνει» και ο Κασσελάκης «περιμένει»
Ελλάδα Πολιτική

Τα δύσκολα για τη ΝΔ αρχίζουν μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές – Ο πολιτικός της χρόνος «τελειώνει» και ο Κασσελάκης «περιμένει»

Θα επικρατήσει και πάλι στην αυτοδιοίκηση αλλά η δυσαρέσκεια μεγαλώνει

Τρεις ημέρες απομένουν από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και το ερώτημα είναι αν μετά από όλες αυτές τις καταστροφές που υπέστη η χώρα κατά την διάρκεια των πρώτων τριών μηνών της νέας διακυβέρνησης της ΝΔ θα αλλάξει κάτι εντυπωσιακά ως προς τις επιλογές του εκλογικού σώματος.

H Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει σίγουρα τις περισσότερες περιφέρειες στις αυτοδιοικητικές εκλογές επιβεβαιώνοντας έτσι την προς το παρόν πολιτική της κυριαρχία και στην αυτοδιοίκηση.

Αναμένεται να κερδίσει από 9 μέχρι και 12 περιφέρειες αλλά με μία υποσημείωση: Κινδυνεύει να χάσει στα Ιόνια Νησιά, στην Δυτική Μακεδονία και στο Βόρειο Αιγαίο αλλά ακόμα και τότε αυτές οι περιφέρειες θα καταλήξουν σε «γαλάζιους» που πήγαν ενάντια στην κομματική γραμμή.

Δηλαδή οι περιφέρειες δεν θα καταλήξουν σε άλλους πολιτικούς χώρους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν διαχρονικά αδύναμος στην τοπική αυτοδιοίκηση και το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να είναι ιδιαίτερα αποδυναμωμένο, όπως είναι άλλωστε γενικώς αδύναμο από το 2012 και μετά.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης αποφάσισε να μην κάνει συνεργασίες με τον ΣΥΡΙΖΑ σε μεγάλες περιφέρειες και δήμους στρώνοντας έτσι τον δρόμο για τη ΝΔ να επικρατήσει με ευκολία στην αυτοδιοίκηση.

Ωστόσο, οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα είναι οι τελευταίες που η ΝΔ θα έχει «ησυχία» καθώς όλα όσα συνέβησαν από την σφαγή των Τεμπών και μετά μέχρι τις πρόσφατες πλημμύρες της Θεσσαλίας που όχι μόνο κατέστρεψαν ολόκληρη την περιφέρεια αλλά εκμηδένισαν ουσιαστικά και την Αεροπορία Στρατού (αφού «πνίγηκε» και η βάση στο Στεφανοβίκειο μαζί με πάνω από 70 ελικόπτερα) συνηγορούν ότι το λεγόμενο «επιτελικό κράτος» είναι ανύπαρκτο.

Τώρα ήρθε να προστεθεί ακόμα και το στέγαστρο Καλατράβα το οποίο εδώ και χρόνια ήταν ακατάλληλο και παρόλα αυτά το ΟΑΚΑ φιλοξενούσε αγώνες και συναυλίες συνεχώς.

Όλα αυτά σημαίνουν φθορά. Σημειώνεται πως οι Έλληνες ψήφισαν ΝΔ γιατί την θεωρούσαν πιο κατάλληλη για αν αντιμετωπίζει καταστροφές από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τώρα όμως αυτή η άποψη καταρρίπτεται εκ των αποτελεσμάτων.

Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, υπάρχει ξεκάθαρη χειροτέρευση της αξιολόγησης της κυβέρνησης και είναι ζήτημα χρόνου να περάσει αυτό και στον πρωθυπουργό.

Αντιπολίτευση δεν υπάρχει ακόμα αλλά αυτό είναι φυσιολογικό.

Η νέα ηγεσία Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ θα χρειαστεί χρόνο και εκπαίδευση για να μπορεί να αντιπαρατεθεί στην Βουλή και να δημιουργήσει αντιπολιτευτικό ρεύμα καθώς η δυσαρέσκεια υπάρχει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ του Σ.Κασσελάκη θα κινηθεί πιο κεντρώα στο χώρο που κινείται το ΠΑΣΟΚ αλλά και η ΝΔ η οποία εδώ και χρόνια έχει πάψει να είναι δεξιό κόμμα.

Ο Σ.Κασσελάκης έχει χώρο για να ελιχθεί και κυρίως ψηφοφόρους για να πείσει.

Για το τι θα κάνει η αριστερή πτέρυγα στο κόμμα του λίγο τον ενδιαφέρει γιατί η επιρροή της στην κοινωνία είναι μόνο ένα… 3%.

Άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίστηκε το 2015 λόγω Τσίπρα και όχι για τις φανφάρες της αριστερής πτέρυγας.

pronews,gr

Video

Κινέζοι ανέγειραν 10όροφη πολυκατοικία σε 29 ώρες, με πλήρως επιπλωμένα διαμερίσματα