Αρχική » Τα χειρότερα έρχονται στην Ουκρανία! Προειδοποίηση του Γάλλου ΥΠΕΞ
Διεθνή

Τα χειρότερα έρχονται στην Ουκρανία! Προειδοποίηση του Γάλλου ΥΠΕΞ

«Αυτά δεν είναι διαπραγματεύσεις. Δεν διαπραγματεύεσαι με το όπλο στο κεφάλι», λέει για τις σημερινές συνομιλίες

Την ώρα που οι συγκρούσεις στην Ουκρανία κλιμακώνονται, ο Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών Ζαν Ιβ λε Ντριάν, ο οποίος ετοιμάζεται να μεταβεί στη Μολδαβία, προειδοποιεί: «Είναι πιθανό τα χειρότερα να είναι μπροστά μας».

Ερωτηθείς από το France 2 σχετικά με τις ουκρανικές πόλεις που είναι περικυκλωμένες από τον ρωσικό στρατό, ο Γάλλος ΥΠΕΞ υπενθύμισε: «Μπορούμε να πούμε ότι φοβάμαι μια λογική πολιορκίας, στην οποία οι Ρώσοι έχουν συνηθίσει».

Και πρόσθεσε: «Θυμηθείτε το Χαλέπι, το Γκρόζνι» (σ.σ. Συρία και Τσετσενία). Τις τελευταίες δεκαετίες, αυτές οι δύο πόλεις στη Συρία και την Τσετσενία έχουν καταστραφεί από ρωσικές βόμβες, ανέφεραν οι Γάλλοι.

Ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας ενόψει και των σημερινών συνομιλιών στη Λευκορωσία, ζήτησε εκ νέου ρωσική κατάπαυση του πυρός πριν από οποιαδήποτε διαπραγμάτευση: «Το ονομάζουν συνομιλίες. Αυτά δεν είναι διαπραγματεύσεις. Δεν διαπραγματεύεσαι με το όπλο στο κεφάλι. Επομένως, είναι επιτακτική ανάγκη να επιβληθεί κατάπαυση του πυρός».

Σύμφωνα με τον Λε Ντριάν ο Βλαντιμίρ Πούτιν θέλει «να μην υπάρχει Ουκρανία», ενώ συμπλήρωσε: «Αυτή είναι η λογική. Η ιστορία του Ντονμπάς και των δύο δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ για την οποία λέγαμε πριν από λίγες μέρες, ήταν άλλοθι, ήταν πρόσχημα. Η βούληση του Πούτιν είναι να αποφύγει να έχει δημοκρατικά μοντέλα στο κατώφλι του που θα μπορούσαν τελικά να επηρεάσουν την ανάπτυξη της Ρωσίας».