Αρχική » Τελεσίγραφο Ρωσίας: Διορία μέχρι τις 16:00 στην Ουκρανία για διαπραγματεύσεις στη Λευκορωσία
Διεθνή

Τελεσίγραφο Ρωσίας: Διορία μέχρι τις 16:00 στην Ουκρανία για διαπραγματεύσεις στη Λευκορωσία

Στις 16:00 ώρα Ελλάδος λήγει η διορία

Σε διπλωματικό θρίλερ για γερά νεύρα εκτυλίσσεται η συζήτηση μεταξύ Ρωσίας – Ουκρανίας. Η Μόσχα δίνει διορία στην Ουκρανία μέχρι τις 16:00 (ώρα Ελλάδος) να προσέλθει στη Λευκορωσία για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα ο πρόεδρος της Ουκρανίας είπε όχι στο κάλεσμα του Κρεμλίνου για συζητήσεις στην Λευκορωσία, επικαλούμενος το γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει να γίνουν σε χώρα που δεν υπήρξε εχθρική προς τον ουκρανικό λαό.

Σημειώνεται πως η ρωσική διπλωματία έχει φτάσει ήδη στη πόλη Γκομέλ και αναμένει τις κινήσεις Ζελένσκι.

«Αυτή τη στιγμή, λέμε όχι στο Μινσκ. Άλλες πόλεις μπορεί να είναι ένα μέρος για συνάντηση. Φυσικά, θέλουμε ειρήνη, θέλουμε να συναντηθούμε, θέλουμε να τελειώσει ο πόλεμος. Βαρσοβία, Μπρατισλάβα, Βουδαπέστη, Κωνσταντινούπολη, Μπακού – τα έχουμε προτείνει όλα αυτά στη Ρωσία. Οποιαδήποτε άλλη πόλη κάνει.

Μια χώρα, από την επικράτεια της οποίας δεν πετάνε οι πύραυλοι. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που οι συνομιλίες μπορούν να είναι ειλικρινείς και μπορούν πραγματικά να βάλουν ένα τέλος στον πόλεμο», είπε ο Ζελένσκι σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο κανάλι του στο Telegram.

Ετικέτες