Αρχική » Τεράστιο κτύπημα στην οικονομία των ΗΠΑ και το δολάριο : Ρωσία και Κίνα εγκαταλείπουν το δολάριο στις μεταξύ τους συναλλαγές
Διεθνή Οικονομία

Τεράστιο κτύπημα στην οικονομία των ΗΠΑ και το δολάριο : Ρωσία και Κίνα εγκαταλείπουν το δολάριο στις μεταξύ τους συναλλαγέςΤο 20% της παγκόσμιας οικονομίας όπου συνιστούν μαζί η Ρωσία και η Κίνα ανακοίνωσαν ότι εγκαταλείπουν το δολάριο στις μεταξύ τους συναλλαγές και θα πληρώνουν τις προμήθειες φυσικού αερίου και άλλων αγαθών οι μεν σε ρούβλια και οι δε σε γουάν!

Πρόκειται για ένα τεραστίων διαστάσεων οικονομικό κτύπημα στο αμερικανικό νομισματικό σύστημα και στο δολάριο , ενώ παράλληλα θα ενισχυθούν μετά από αυτή τη συμφωνία το ρωσικό ρούβλι και το κινεζικό γουάν.

Η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom ανακοίνωσε σήμερα (6/9) ότι υπέγραψε συμφωνία, για την έναρξη των πληρωμών για τις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου στην Κίνα σε γουάν και ρούβλια, αντί δολαρίων.

Η συμφωνία εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του Κρεμλίνου να απαλλαγεί από νομίσματα που η Ρωσία τα θεωρεί ως «μη φιλικά».