Αρχική » Τζο Μπάιντεν: Μπέρδεψε ξανά τα λόγια του – Είπε κατά λάθος «αντιπρόεδρο του Ομπάμα» την γυναίκα του, Τζιλ
Διεθνή

Τζο Μπάιντεν: Μπέρδεψε ξανά τα λόγια του – Είπε κατά λάθος «αντιπρόεδρο του Ομπάμα» την γυναίκα του, Τζιλ

Η γκάφα του Μπάιντεν, που αφορούσε τη σύζυγό του Τζιλ Μπάιντεν, έγινε σε τελετή για τη ναυπήγηση του τελευταίου πυρηνικού υποβρυχίου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ – Ο γερουσιαστής Ρόνι Τζάκσον από το Τέξας ο οποίος.. υπηρέτησε ως γιατρός στον Λευκό Οίκο επί προεδρίας Τραμπ, ζήτησε την παραίτησή του
Tη σύζυγό του αναβάθμισε αυτή τη φορά ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν στη διάρκεια ομιλίας του στο Ντέλαγουερ αφού την έχρισε αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ομπάμα.
Το νέο του λεκτικό ατόπημα προκάλεσε, όπως ήταν φυσικό, την αντίδραση των Ρεπουμπλικάνων με ορισμένους να ζητούν την παραίτησή του.
Η γκάφα του Μπάιντεν, που αφορούσε τη σύζυγό του Τζιλ Μπάιντεν, έγινε σε τελετή για τη ναυπήγηση του τελευταίου πυρηνικού υποβρυχίου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, «USS Delaware».
Το κοινό άκουσε από τα χείλη του Αμερικανού προέδρου να αποκαλεί τη σύζυγό του αντιπρόεδρο των ΗΠΑ επί προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα», ένα αξίωμα το οποίο είχε, ως γνωστόν, ο νυν Αμερικανός πρόεδρος επί οκτώ χρόνια.
Όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα «New York Post», αναφερόμενος στην προσφορά της συζύγου του για το έργο «Joining Forces» που ξεκίνησε με τη τέως «Πρώτη Κυρία», Μισέλ Ομπάμα, ο Τζο Μπάιντεν είπε:
«Είμαι υπερήφανος για τη δουλειά που έχει κάνει η Τζιλ Μπάιντεν ως «Πρώτη Κυρία στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Joining Forces initiative» το οποίο ξεκίνησε με την Μισέλ Ομπάμα όταν ήταν αντιπρόεδρος και τώρα συνεχίζεται» είπε χαρακτηριστικά ο Μπάιντεν.
Λίγη ώρα αργότερα, ο Λευκός Οίκος έστειλε το διορθωμένο κείμενο διευκρινίζοντας ότι η Τζιλ έκανε υπέροχη δουλειά με την Μισέλ όταν αυτός αυτός αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.
«Είμαι υπερήφανος για τη δουλειά που έχει κάνει ως «Πρώτη Κυρία στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Joining Forces initiative» το οποίο ξεκίνησε με την Μισέλ Ομπάμα όταν ήμουν αντιπρόεδρος και τώρα συνεχίζεται».
Λίγες ώρες μετά τη γκάφα του προέδρου των ΗΠΑ, ο γερουσιαστής Ρόνι Τζάκσον από το Τέξας ο οποίος υπηρέτησε ως γιατρός στον Λευκό Οίκο επί προεδρίας Τραμπ, ζήτησε την παραίτηση Μπάιντεν.
«Ο Μπάιντεν δεν κυβερνά τη χώρα. Είναι χαμένος και μπερδεμένος. Είναι τελείως χαμένος όταν ανοίγει το στόμα του και συνεχώς τον διορθώνει το επιτελείο του. Πρέπει να παραιτηθεί. Χρειαζόμαστε έναν πρόεδρο που είναι επαρκής από διανοητικής πλευράς», έγραψε ο γερουσιαστής Ρόνι Τζάκσον στο Twitter.

Ετικέτες