Αρχική » Του κόσμου το περίγελο και η Λίνα Μενδώνη στην κοσμάρα της
Ελλάδα

Του κόσμου το περίγελο και η Λίνα Μενδώνη στην κοσμάρα της


Ενώ δεν λέει να κοπάσει ο θόρυβος που έχει ξεσπάσει για το γλίστρημα και την πτώση του πανάκριβου πίνακα του Πικάσο «Γυναικείο Κεφάλι», η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη μοιάζει να ζει στον… δικό της κόσμο, αφού το μόνο που αρκέστηκε να πει για το κωμικοτραγικό περιστατικό το οποίο ρεζίλεψε διεθνώς τη χώρα μας ήταν ότι «κακώς συνέβη»!

Ενδεικτικό των διαστάσεων που έχει πάρει το θέμα με την πτώση του εμβληματικού έργου του Ισπανού ζωγράφου είναι, μεταξύ άλλων, το επικό τρολάρισμα του Reuters, το οποίο πήρε τη σκυτάλη από το BBC, που ανέβασε στην κεντρική σελίδα του ένα άκρως καυστικό δημοσίευμα για τον… πεσμένο Πικάσο! Το πρακτορείο ανάρτησε με τη σειρά του το βίντεο στο οποίο αποτυπώνεται η ντροπιαστική σκηνή του γλιστρήματος και της άτσαλης… προσγείωσης του πίνακα και το έντυσε με χιουμοριστική μουσική, συνοδεύοντάς το με τη λεζάντα:

«Ενας πίνακας του Πικάσο που ανακτήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία εννέα χρόνια μετά την κλοπή του γλίστρησε στο πάτωμα κατά τη διάρκεια παρουσίασης στα μέσα ενημέρωσης»!

Μέσα σε όλα αυτά, δύο πασίγνωστες αλυσίδες καταστημάτων, η IKEA και το Πλαίσιο, έσπευσαν να εκμεταλλευτούν για διαφημιστικούς λόγους την αμήχανη στιγμή της συνέντευξης Τύπου και ανέβασαν στους λογαριασμούς τους φωτογραφίες με προτεινόμενα προϊόντα για τη… στήριξη ενός πίνακα αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ!

Και ενώ γελάει η υφήλιος με το φιάσκο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν ξεσαλώσει, η κυρία Μενδώνη περί άλλα τυρβάζει! Οταν της ζητήθηκε να σχολιάσει την πτώση του κλεμμένου Πικάσο και το γεγονός ότι τον άγγιζαν με γυμνά χέρια, αρκέστηκε να πει: «Κακώς συνέβη, δεν μπορεί κανείς να πει ότι ήταν καλό αυτό που έγινε, αλλά δεν μπορεί να πει κανείς ότι ήταν ντεκόρ κάποιας φιέστας»!

Μάλιστα, σε μια απόπειρα να υποβαθμίσει το περιστατικό, συνέστησε σε όσους άσκησαν κριτική να πάψουν να είναι… μίζεροι! «Ας μη γινόμαστε τόσο μίζεροι, ας δεχτούμε ότι η Ελληνική Αστυνομία είχε μια μεγάλη επιτυχία, που γίνεται ακόμα μεγαλύτερη γιατί το ένα έργο έχει και συναισθηματική αξία για τον ελληνικό λαό» ανέφερε στον Alpha.

newsbreak.gr