Αρχική » Του Μητσοτάκη είναι τα «μπουμπούκια»
Ελλάδα Πολιτική

Του Μητσοτάκη είναι τα «μπουμπούκια»

Δικά τους είναι τα «μπουμπούκια»…

Γιώργος Καρελιάς

Η σημερινή κυβέρνηση έχει μια μοναδική ικανότητα. Κάθε φορά που συμβαίνει κάτι απεχθές και την βαρύνει, κάθε φορά που πιάνεται ένας δικός της «με τη γίδα στην πλάτη» εφαρμόζει τη μέθοδο της μετάθεσης και του συμψηφισμού ευθυνών. «Ρίχτα στους άλλους» το… σύνθημα.

Το είδαμε σε όλες τις δυσώδεις υποθέσεις του τελευταίου διαστήματος. Η τελευταία γραμμή άμυνας του πρωθυπουργού, των υπουργών και όλου του προπαγανδιστικού μηχανισμού της ΝΔ ήταν «τα ίδια έκαναν και οι άλλοι». Και όπου «άλλοι» βάλτε, κατά τη συνήθη προτίμηση, τον ΣΥΡΙΖΑ. Νομίζουν ότι έτσι θα συμψηφίσουν τις ευθύνες και θα κάνουν τις δικές τους να ξεχαστούν μέσα από το «όλοι τα ίδια κάνουν».

Παράδειγμα πρώτο: Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, αφού δεν μπόρεσαν να το κουκουλώσουν αμέσως και οι ευθύνες ήταν αυταπόδεικτες, έπρεπε να βρεθεί κι ένας ακόμα φταίχτης, πέρα από τους ίδιους. Και δεν δίστασαν να βγάλουν φταίχτη το ίδιο το θύμα, δηλαδή τον Νίκο Ανδρουλάκη, επειδή «αρνείται να ενημερωθεί» για τη «νόμιμη επισύνδεση στο τηλέφωνό του». Θρασύτατο, όντως, το «επιχείρημα». Το οποίο κατέρρευσε με πάταγο στη συνέχεια, αφού τα αποτελέσματα της παρακολούθησης βαφτίστηκαν «απόρρητα» και όλοι οι δράστες(Κοντολέων και σία) κρύφτηκαν πίσω από τη λέξη αυτή. Πάλι καλά που δεν πήγε να «ενημερωθεί» ο Ανδρουλάκης, για να ακούσει το εθνικόφρον επιχείρημα της εισαγγελέως Βλάχου ότι τον παρακολούθησαν για να δουν αν, ως αντεθνικώς δρων, πήγαινε «να πουλήσει την πατρίδα»!

Παράδειγμα δεύτερο: Ο παιδοβιαστής του Κολωνού ήταν μεσαίο στέλεχος της ΝΔ, φωτογραφιζόταν με επιφανή στελέχη της και ήταν κομματάρχης κάποιων από αυτά. Αδιαμφισβήτητο. Αυτό δεν καθιστά ένοχο το κόμμα της ΝΔ, αλλά δεν γίνεται να μην επισημανθεί. Δηλαδή, αν ο Μίχος δεν φωτογραφιζόταν με τον Πατούλη, αλλά με κάποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και κυκλοφορούσαν αυτές οι φωτογραφίες, η προπαγάνδα της ΝΔ θα έλεγε «δεν τρέχει τίποτα;» ή θα τις είχε κάνει φέιγ βολάν;

Στη χτεσινή ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο, ο πρωθυπουργός κατέφυγε στην ίδια μέθοδο, του συμψηφισμού τω ευθυνών, λέγοντας ότι οι κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ «επί 4,5 χρόνια δεν εντόπισαν κάν τον κίνδυνο»(των παιδοβιαστών). Εντάξει, καταλαβαίνουμε ότι η κυβέρνηση έχει βρεθεί σε δύσκολη θέση με τον Μίχο, αλλά είναι ν΄ απορεί κανείς ποιοι φωστήρες τροφοδοτούν τον πρωθυπουργό με τέτοια «επιχειρήματα». Δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ «προστάτευσε» το (νεοδημοκράτη) βιαστή Μίχο και ήρθε η ΝΔ να τον αποκαλύψει; Όντως είναι να σηκώνει κανείς τα χέρια ψηλά.

Παράδειγμα τρίτο και «ζεστό»: Ο Ανδρέας Πάτσης επελέγη ως υποψήφιος της ΝΔ το 2019 χωρίς κανένας να ελέγξει τι είδους δουλειές έκανε. Όταν εξελέγη, ουδείς ενδιαφέρθηκε να δει αν αυτές οι δουλειές απαγορεύονταν από τα βουλευτικά «ασυμβίβαστα», δηλαδή αν ήταν παράνομες. Και όταν πια η γίδα στην πλάτη του δεν μπορούσε να κρυφτεί άλλο, τον διέγραψαν. Αλλά έπρεπε κάπως να μετριαστούν οι βαριές εντυπώσεις. Και πώς θα γινόταν αυτό; Με την ίδια μέθοδο, «ρίξε την ευθύνη και σε άλλους». Μάλιστα, ο ίδιος ο Πάτσης αποκάλυψε ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τον δασκάλεψε πώς να γράψει την πρώτη του απολογητική ανακοίνωση! Και την έγραψε κατηγορώντας στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι τον …συκοφαντούν! Λίγο μετά τις «συκοφαντίες» τον διέγραψαν οι δικοί του! Σε λίγο μπορεί και να βγάλουν τον Πάτση …πράκτορα του Πολάκη!

Επιμύθιο: Ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί του και οι λοιποί πρέπει να καταλάβουν ότι η μέθοδος της μετάθεσης και του συμψηφισμού των ευθυνών δεν περνάει πια. Δικά τους είναι τα σκάνδαλα, δικά τους «μπουμπούκια» πρωταγωνιστούν σ’αυτά. Και θα τα λουστούν όλα μέχρι το τέλος…

news247.gr