Αρχική » Το… ήσυχο καλοκαίρι στο Αιγαίο περιλαμβάνει το Yavuz στα Δωδεκάνησα!
Ελλάδα

Το… ήσυχο καλοκαίρι στο Αιγαίο περιλαμβάνει το Yavuz στα Δωδεκάνησα!

Νέα σελίδα στην… θετική ατζέντα του Μαξίμου

Σε αντίθεση με την ελληνική κυβέρνηση η οποία ζει το μύθο της πιστεύοντας ότι η Τουρκία θα συμμορφωθεί, κανένας άλλος δεν βάζει «το χέρι του στη φωτιά» ότι θα έχουμε ένα ήσυχο καλοκαίρι. Και καλά που δεν το κάνει γιατί οι τουρκικές προκλήσεις δεν σταματούν.

Ο Ταγίπ Ερντογάν θα βρεθεί στις 20 Ιουλίου στα κατεχόμενα σε επίσκεψη-πρόκληση, όπου θα ανακοινώσει άλλη μια τουρκική βάση οπλισμένων drones (σε αναβαθμισμένο στρατιωτικό αεροδρόμιο), ενώ το πλοίο-γεωτρύπανο Yavuz βγήκε και πάλι στο Αιγαίο.

Το τουρκικό πλοίο βρισκόταν νωρίτερα στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Ρόδου και δυτικά της Καρπάθου, ενώ λίγο πριν τα μεσάνυχτα βρισκόταν απέναντι από την Κάλυμνο, συνοδευόμενο από ένα πολεμικό πλοίο στα διεθνή ύδατα. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχει παρουσία του Πολεμικού μας Ναυτικού και μια ελληνική φρεγάτα παρακολουθεί στενά τις κινήσεις του Yavuz.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν εξαγγείλει στην Άγκυρα, το τουρκικό γεωτρύπανο θα κάνει γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στα οικόπεδα 11 και 13 της κυπριακής ΑΟΖ, απειλώντας με νέα τετελεσμένα.

Με βάση τα στοιχεία του marinetraffic.com προορισμός του Yavuz είναι η Γιάλοβα στη ΝΑ ακτή της θάλασσας του Μαρμαρά.

http://www.newsbreak.gr

Add Comment

Click here to post a comment

Video

Κινέζοι ανέγειραν 10όροφη πολυκατοικία σε 29 ώρες, με πλήρως επιπλωμένα διαμερίσματα