Αρχική » Το βαλς Μητσοτάκη – Τσίπρα οδηγεί σε δεύτερο Αττίλα στο Αιγαίο
Ελλάδα Πολιτική

Το βαλς Μητσοτάκη – Τσίπρα οδηγεί σε δεύτερο Αττίλα στο Αιγαίο

Γιώργος Τράγκας

“Σώσαμε ζωές, με το lockdown, σώσαμε ζωές εκκενώνοντας τις φλεγόμενες περιοχές. Τώρα θα σώσουμε ζωές… παραχωρώντας μέρος του Αιγαίου”!!!

Όταν πεινάει κάποιος ή δεν μπορεί να συντηρήσει το σπίτι του, ή τρέφει τα παιδιά του επί μέρες μόνο με μακαρόνια, τότε κινδυνεύει άμεσα από πλήθος ασθενειών και όχι μόνο από COVID-19. Η αναξιοπρεπής διαβίωση, η ανέχεια, είναι η πρώτη αιτία θανάτου στον κόσμο. Ο μεταδοτικός ιός, έχει αναδείξει μια μεγάλη αλήθεια. Έχει αποδείξει στην πράξη ότι τα πολυτιμότερα αγαθά του ανθρώπου, η Ελευθερία, η Δημοκρατία, η Δικαιοσύνη και τα ατομικά δικαιώματα, υποχωρούν (έστω και προσωρινά) μπροστά στην άμετρη βουλιμία της κερδοσκοπίας των πολυεθνικών και στην απύθμενη λαγνεία για απόλυτη εξουσία και έλεγχο των μαζών, κάτι που συνοδεύεται από διαφθορά, αδιαφάνεια, λογοκρισία και ζόφο.

Ο COVID – 19, ανέσυρε από τις ψυχές των ανθρώπων όλα τα θανάσιμα αμαρτήματα και τα αυτοκαταστροφικά – επιθετικά ένστικτα. Το ανθρώπινο γένος, περπατά σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτή της εξελικτικής πορείας του Δαρβίνου! Και όπως συμβαίνει σε όλους τους πολέμους ή τις παγκόσμιες κρίσεις, επικρατεί το “ζήσε και άσε τους άλλους να πεθάνουν”. Και αυτό που λένε οι Εβραίοι “αγοράζεις υπό τον ήχο κανονιών και πουλάς υπό τον ήχο του βιολιού”.

Ο κορωνοϊός (κινεζικής κατασκευής) έφερε στη Δύση από το μονοπάτι του μεταξιού, από τη Γουχάν, πυρετό, βήχα, διασωλήνωση, θάνατο, αλλά και κατάχρηση εξουσίας, χυδαία προπαγάνδα, απάνθρωπη πολιτική, ατμόσφαιρα Big Brother και Όργουελ. Επέφερε ρήγματα και διχασμό στις δυτικές κοινωνίες, αλλά και μεταξύ της Ευρώπης και της Αμερικής. Οι οικονομίες των “μεγάλων” σείονται και οι κυβερνήσεις τους, αντιμετωπίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια διαμαρτυρόμενους πολίτες για τα ακραία περιοριστικά μέτρα που έφεραν ή μεγάλωσαν τη φτώχεια παντού.

Όλοι κατανοούν πλέον, ότι με το να γεμίζουν τα ταμεία της Big Pharma ή της Silicon Valley, δεν κερδίζει κανένας παρά μόνον ο Κινέζος. Ούτε τα εμβόλια γεμίζουν το στομάχι σε όλη την υδρόγειο, ούτε ο αέναος κύκλος των εμβολιασμών πρόκειται να ανακόψει τα κύματα μετάδοσης του ιού, που θα συνεχίσει την πορεία του μέχρι να αποδράμει οριστικά. Αφήνοντας πίσω του “λεκέδες” και σκουριές στον ανθρώπινο πολιτισμό από το ιδιότυπο υγειονομικό Άπαρτχαϊντ και τις πολιτικές κραυγές που θυμίζουν οπαδούς  της Opus Day ή της Κου – Κλουξ – Κλαν.

Ο κόσμος γύρω μας σκοτεινιάζει, ενώ κυβέρνηση και αντιπολίτευση συναγωνίζονται σε υποσχέσεις και εξαγγελίες μέτρων που έχουν επαναλάβει στο παρελθόν. Ο Μητσοτάκης χορεύει βαλς με τον Τσίπρα, ενώ η ορχήστρα ανεβάζει ολοένα και περισσότερους ανέργους στα τρένα της απελπισίας. Ο Τσίπρας ρίχνει ως πυροτέχνημα τα 800 ευρώ μισθό, αλλά ο κόσμος θυμάται ότι δεν τήρησε ποτέ καμία υπόσχεσή του.

Εποχή μεσοπολέμου. Το ρήγμα μεταξύ Παρισίων και Ουάσινγκτον βαθαίνει. Ο Εμανουέλ Μακρόν αντιλαμβάνεται πλέον ότι είναι ολομόναχος δίπλα σε μια τοκογλυφική – κερδοσκοπική Γερμανία που χάνει έναν ακόμη Παγκόσμιο Πόλεμο, αυτή τη φορά οικονομικό. Το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης μιλάει αγγλικά, με αμερικάνικη προφορά.

Η γαλλική πολεμική βιομηχανία έχει μία τρύπα 90 δισεκατομμυρίων ευρώ μετά την ακύρωση της αγοράς των γαλλικών υποβρυχίων από την Αυστραλία. Οι Βόρειοι Ευρωπαίοι ξαφνικά θυμήθηκαν τα ελλείμματα της Νοτίου Ευρώπης και θέλουν να μειωθούν όπως τα χρέη των κρατών της. Η κ. Φον ντερ Λάιεν, έβγαλε μια κραυγή υπέρ της Γαλλίας και κατά της Αμερικής, αλλά τα αφεντικά της στο Βερολίνο μέσα στο CDU, η εν αποδρομή Άνγκελα Μέρκελ, ο Σόιμπλε και οι άλλοι του κόμματος «σφάζονται» για τη δημοσκοπική κατάρρευση τους.

Οι Κινέζοι, εξακολουθούν να κλυδωνίζουν τον κόσμο, αφού ο κορωνοϊός και το Γουάν έχουν διεισδύσει παντού. Οι μετοχές του Πεκίνου που παίζονται στις διεθνείς αγορές, σκόπιμα ή αναπόφευκτα κατρακυλούν, παρασύροντας σε πτώση τις μετοχές της Wall Street σε ποσοστό που υπερβαίνει το 2% και προκαλώντας αναταράξεις στις υπόλοιπες μετοχές, που καταγράφουν χαμηλό τους τελευταίους δύο μήνες. Αρκετοί διπλωμάτες, εκτιμούν ότι αυτό δεν είναι ούτε τυχαίο, ούτε συμπτωματικό. Μετά την εξάπλωση ενός ιού που ταλαιπωρεί το δυτικό κόσμο, τώρα έρχεται ο κινεζικός ιός των χρηματιστηρίων να ταράξει τα μεγάλα δυτικά χρηματιστήρια.

Ατμόσφαιρα μεσοπολέμου, με την αμερικανική διοίκηση να ακολουθεί πλέον τη γραμμή Ντόναλντ Τραμπ, όσον αφορά την αντιμετώπιση του κινεζικού κινδύνου, αλλά και την γερμανοελεγχόμενη Ευρώπη. Οι Αγγλοσάξονες μετά το BREXIT, αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά ότι κερδίζουν τους πολέμους με τη Γερμανία, είτε αυτοί είναι στρατιωτικοί, είτε οικονομικοί.

Εδώ στην Αθήνα, παρά την καταρρακτώδη προπαγάνδα γύρω από τις κυβερνητικές προθέσεις και πάρα τις υποσχέσεις για εντυπωσιακή – θεαματική ανάπτυξη, οι ακάλυπτες επιταγές έχουν γίνει βουνό και τα “φρέσκα” χρέη στην εφορία το μήνα Ιούλιο έφθασαν τα 3,1 δισ. Τα πρόστιμα για την τήρηση μέτρων πέφτουν βροχή, όπως και τα λουκέτα, με αποτέλεσμα η απελπισία των επιχειρήσεων στην Αττική, αλλά και σε όλες τις περιοχές της Ελλάδος να μεγαλώνει. Υπάρχει “τρέλα”, οργή και απόγνωση που ανιχνεύεις μόνο στους κατοίκους ολοκληρωτικών καθεστώτων.

Οι χιλιάδες υγειονομικοί που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα είναι σε απόγνωση, ενώ η λειτουργία των νοσοκομείων απ’ όπου εκδιώχθηκαν, είναι τραγική, όπως περιγράφει το διαδίκτυο και τοπικές εφημερίδες. Τα έσοδα της πλειοψηφίας των πολιτών έχουν μειωθεί και η χώρα θα επιστρέψει σε σκληρή δημοσιονομική πολιτική. Όπως δείχνει το Ευρωβαρόμετρο, το 80% των κατοίκων στην Ελλάδα είναι δυσαρεστημένο με την πορεία της χώρας. Οι θεσμοί είναι σε κρίση και η αντιπολίτευση θέλει να ενοχλεί λίγο γιατί δεν θέλει να ξύνει τη μνήμη των πολιτών για όσα έκανε.

Ο Ταγίπ Ερντογάν καραδοκεί, όπως οι λύκοι που περιμένουν να σβήσει η φωτιά των κυνηγών για να ορμήσουν. Με Σημιτογενείς, ακροδεξιούς, όπως τους περιγράφει ο Καρατζαφέρης, ΛΟΑΤΚΙ και εθνομηδενιστές που υποστηρίζουν ότι “είμεθα παιδιά των Τούρκων”, σίγουρα δεν θα είναι δύσκολο να ορμήσουν πάλι τα στίφη των Σελτζούκων από την Κερκόπορτα στο χώρο του Βυζαντινού Ιπποδρόμου. Ενδέχεται μάλιστα να ακούσουμε πάλι ότι προστατεύουν τις ζωές μας, όπως έγινε με το lockdown και με τις εκκενώσεις στις φλεγόμενες περιοχές.Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μπορεί να χάσαμε τις εργασίες μας μπορεί να πείνασαν χιλιάδες αλλά σωθήκαμε από τον COVID-19. Μπορεί να κάηκαν τα σπίτια μας, να έγιναν αποκαΐδια οι περιουσίες μας, αλλά σωθήκαμε από τις φωτιές. Και τώρα μπορεί να χάσουμε κάποια “χωράφια” στο Αιγαίο, κάποιες νησίδες, κάποιες βραχονησίδες, αλλά σωθήκαμε. Δεν θα γίνει πόλεμος. Αλλά σώσαμε ζωές! Άλλωστε ο κ. Καιρίδης βουλευτής της ΝΔ, επιμένει ότι είμαστε παιδιά των Τούρκων.