Αρχική » Το Βερολίνο τραβάει το «χαλί» στον Κ.Μητσοτάκη: Οι Γερμανοί ξαφνικά θυμήθηκαν το σκάνδαλο Novartis
Video Διεθνή Ελλάδα Πολιτική

Το Βερολίνο τραβάει το «χαλί» στον Κ.Μητσοτάκη: Οι Γερμανοί ξαφνικά θυμήθηκαν το σκάνδαλο Novartis


Έχασε και το τελευταίο του στήριγμα στο εξωτερικό ο πρωθυπουργός

Πλέον ακόμα και οι Γερμανοί έχουν εγκαταλείψει τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών καθώς σε σε Podcast της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης, αποδοκιμάζεται για την προσπάθειά του να μετατρέψει το υπαρκτό σκάνδαλο Novartis σε σκευωρία, στοχοποιώντας μάλιστα τους δημοσιογράφους που τον ανέδειξαν.

Το γεγονός όμως ότι η γερμανική τηλεόραση ασχολείται με το συγκεκριμένο συμβάν, είναι ενδεικτικό για την εικόνα που έχει πλέον ο Μητσοτάκης ακόμα και στην Γερμανία, που τόσο τον έχει στηρίξει.

Είναι αυτό για το οποίο προειδοποιούσε ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος, λέγοντας ότι η ενέργεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να στοχοποιήσει ερευνητές δημοσιογράφους, χαρακτηρίζοντας τους «συμμορία», δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή από την ΕΕ.

Η συγκεκριμένη αναφορά μάλιστα θεωρείται ευθεία παρέμβαση στο έργο της ελληνικής δικαιοσύνης που τότε διερευνούσε τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς. Εντέλει, η ελληνική δικαιοσύνη απεφάνθη ότι δήθεν σκευωρία συνιστούσε ένα μύθευμα, αθωώνοντας αμετάκλητα, σε ανώτατο επίπεδο, τους δημοσιογράφους και εκδότες που στοχοποίησε ο πρωθυπουργός.