Αρχική » Το γερμανικό DNA της Ν.Δ.
Διεθνή Ελλάδα Πολιτική

Το γερμανικό DNA της Ν.Δ.

Αναμενόμενη η δήλωση Σκέρτσου για την παραγραφή του κατοχικού χρέους

Αλκιβιάδης Κ. Κεφαλάς

Η δήλωση του κ. Σκέρτσου για την παραγραφή του γερμανικού κατοχικού χρέους δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία. Hταν αναμενόμενη, επειδή λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά ότι το κόμμα της Ν.Δ. εξυπηρετεί τα γερμανικά συμφέροντα, όπως άλλωστε πράττουν όλα τα κόμματα εξουσίας.

Ο κ. Σκέρτσος, όμως, για ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν θα τολμούσε να εκφραστεί χωρίς πολιτική καθοδήγηση, επειδή το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών πάντα το διαμορφώνουν πρώτα η Ουάσινγκτον και μετά το Βερολίνο, καθώς οι πολιτικοί αρχηγοί επιλέγονται επί τη βάσει αμερικανοφιλίας ή γερμανοφιλίας. Ο κ. Τσίπρας πριν γίνει πρωθυπουργός επισκέφτηκε την Ουάσινγκτον όχι μόνο για να πάρει το χρίσμα, αλλά και για να επιβεβαιώσει την παραδοσιακή ελληνική αμετροέπεια, με το να μη διστάσει να εκφραστεί πολιτικά μέσω μιας ιδιότυπης αγγλοελληνικής διαλέκτου που καλλιέργησαν τα ελληνικά καμάκια τη δεκαετία του 1960 στις παραλίες. Η Ουάσινγκτον ικανοποιήθηκε με τον αφοπλισμό των νησιών του Αιγαίου και την αποστολή του οπλισμού τους στην Ουκρανία.

Συνεπώς, θα συναινέσει και για τη δεύτερη θητεία της Ν.Δ. στην κυβέρνηση. Το Βερολίνο όμως είναι δυσκολότερο να ικανοποιηθεί, επειδή από την Κατοχή μέχρι σήμερα οι Γερμανοί έχουν εθιστεί στην οικονομική αφαίμαξη του ελληνικού λαού, και αυτή τη συμπεριφορά το Βερολίνο αδυνατεί να την αποβάλει. Παρά το γεγονός ότι οι Γερμανοί αποτελούν τον σοβαρότερο κίνδυνο για τη βιολογική συνέχεια του Ελληνισμού, η δήλωση του κ. Σκέρτσου παρέχει τις απαιτούμενες εγγυήσεις στους Γερμανούς, συνεπώς και το Βερολίνο θα εργαστεί προς την κατεύθυνση επανεκλογής της κυβέρνησης της Ν.Δ. στην εξουσία. Ομως, οι σχεδιασμοί των πρεσβειών μάλλον θα αποτύχουν, επειδή οι νέοι ψηφοφόροι αυτών των εκλογών δεν παρακολουθούν τηλεόραση, συνεπώς είναι πολύ δύσκολο να χειραγωγηθούν πολιτικά μέσω της τηλεοπτικής προπαγάνδας.

Επιπροσθέτως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αγνοεί το πρόσφατο βιβλίο του δημοσιογράφου Γιώργου Χαρβαλιά«Γιαβόλ», το οποίο προλογίζει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, παρά το γεγονός ότι το βιβλίο τεκμηριώνει επιστημονικά και ιστορικά τον καταστροφικό και ολέθριο ρόλο της Γερμανίας για τον Ελληνισμό. Ομως, εκτός αυτού, η δήλωση του κ. Σκέρτσου αποτελεί ύβρη και ράπισμα για τους απογόνους των θυμάτων και των εκτελεσθέντων της Κατοχής.

Ο αδελφός του πατέρα του γράφοντος Χαρίλαος Κεφαλάς, πολιτικός μηχανικός του ΕΜΠ και οργανωμένος στο ΕΑΜ, εκτελέστηκε από τους Γερμανούς στις 25 Νοεμβρίου 1943 στο Μονοδένδρι Αρκαδίας μαζί με άλλους 117 πατριώτες από τη Σπάρτη. Ο αδελφός του Περικλής έμεινε ανάπηρος ύστερα από βασανιστήρια σε ηλικία 16 ετών, όταν συνελήφθη από τους Γερμανούς με προκηρύξεις του ΕΑΜ, ενώ ο πατέρας του γράφοντος πέθανε από επιπλοκές που του προκάλεσαν οι γερμανικές σφαίρες. Στον αντίποδα των εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων της γερμανικής θηριωδίας, η Ν.Δ. κάλεσε τους νεοναζί του Τάγματος Αζόφ να μιλήσουν στην ελληνική Βουλή, ενώ ο πρωθυπουργός έχει συμπεριλάβει στην κυβέρνησή του απογόνους των κατοχικών δωσιλόγων.

Επίσης, αυτός και η οικογένειά του όχι μόνο διατηρούσαν φιλικές σχέσεις με τον Χριστοφοράκο, τον σύγχρονο γκαουλάιτερ του Δ΄ Ράιχ στην Ελλάδα και πρωταγωνιστή του σκανδάλου της Siemens, του οποίου ο πατέρας μετά την Κατοχή δικάστηκε ως δωσίλογος, αλλά επιπροσθέτως έχτισαν και τις βίλες τους σε διπλανά οικόπεδα στη Τήνο. Παρά το γεγονός ότι στο βιβλίο του Γιώργου Χαρβαλιά αναδεικνύεται ο ολέθριος γερμανικός ρόλος για τον Ελληνισμό, η σημερινή ηγεσία της Ν.Δ. μέσω της δήλωσης του κ. Σκέρτσου φαίνεται ότι επιθυμεί να αναδείξει το γερμανικό DNA μέσα στο κόμμα της Ν.Δ. Ας έχουν όμως υπόψη τους ότι όλοι εμείς, οι απόγονοι των θυμάτων της γερμανικής θηριωδίας, όχι μόνο δεν θα ξεχάσουμε, αλλά ούτε θα επιτρέψουμε να υπάρξει ιστορική λήθη των γερμανικών εγκλημάτων στην Ελλάδα.

Το γερμανικό DNA της Ν.Δ. (newsbreak.gr)