Αρχική » Το «δράμα» των Αμερικανών με τον Τ.Μπάιντεν στην εξουσία: Είπε πως γνώρισε τον εφευρέτη της ινσουλίνης που πέθανε το 1941
Διεθνή

Το «δράμα» των Αμερικανών με τον Τ.Μπάιντεν στην εξουσία: Είπε πως γνώρισε τον εφευρέτη της ινσουλίνης που πέθανε το 1941


Έξι ημέρες πριν τις ενδιάμεσες αμερικανικές εκλογές, δεν έχουν τελειωμό οι «γκάφες», ένας επιεικείς χαρακτηρισμός για όσα ξεστομίζει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Είναι ξεκάθαρο πλέον πως ο…άνθρωπος που κρατά το βαλιτσάκι με το ισχυρότερο πυρηνικό οπλοστάσιο στον πλανήτη σίγουρα δεν έχει πνευματική διαύγεια.

Χθες, σε ομιλία του στη Φλόριντα, ο ένοικος του Λευκού Οίκου είπε λανθασμένα ότι ο εκλιπών γιος του, Μπο, έχασε τη ζωή του ενώ υπηρετούσε στο Ιράκ.

Αυτό το είπε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Ωστόσο, ο γιος του είχε αφήσει την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο του Μέριλαντ των ΗΠΑ, ύστερα από μάχη με την επάρατη νόσο.

Και δεν σταμάτησε εκεί!

Ο 79χρονος Μπάιντεν, αναφερόμενος στο μέλος της Βουλής των Κοινοτήτων, Ντέμπι Βάσερμαν Σουλτς την αποκάλεσε «γερουσιαστή» ενώ έσπευσε να επισημάνει ότι συνάντησε κατ΄ιδίαν τον «εφευρέτη» της ινσουλίνης.

Πρόκειται για την ορμόνη που παράγει ο ανθρώπινος οργανισμός και ανακαλύφθηκε το 1921 για την αντιμετώπιση των ασθενών με διαβήτη τύπου 1 και 2.

Oι Καναδοί γιατροί Frederick Banting και Charles Best ήταν αυτοί που απομόνωσαν επιτυχώς την ινσουλίνη τον Ιούλιο του 1921.

Ο Μπάντινγκ άφησε την τελευταία του πνοή το 1941, προτού δηλαδή γεννηθεί ο Μπάιντεν!

Ο Μπεστ πέθανε το 1978, πέντε χρόνια μετά την εκλογή του Μπάιντεν στην αμερικανική Γερουσία, ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής η συνάντησή τους.

Ετικέτες