Αρχική » Το εμβληματικό Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» σε παρακμή για την υπουργική καρέκλα του Κωστάκη Καραμανλή του Αχιλλέως…
Διεθνή Ελλάδα Πολιτική

Το εμβληματικό Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» σε παρακμή για την υπουργική καρέκλα του Κωστάκη Καραμανλή του Αχιλλέως…

15 λεπτά πριν

Από τον καιρό που έγινε αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, και ιδίως πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το εμβληματικό Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» έχει «σιωπήσει»! Καμία εκδήλωση, ακόμη και σε σημαντικές επετείους, για να στηριχθεί η μνήμη του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή.  Τελευταίο δείγμα, η ακύρωση της εκδήλωσης του Ιδρύματος, που είχε προγραμματιστεί για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή τον Ιούνιο, με ομιλητή τον Κώστα Καραμανλή! Τον οποίο πήρε ο Αχιλλέας Καραμανλής για την ακύρωση, διότι είχε «έξαρση η πανδημία»!!!

Η αλήθεια είναι πικρή και δεν τιμά ούτε τον Αχιλλέα Καραμανλή, αδελφό του Εθνάρχη, ούτε τον Πέτρο Μολυβιάτη, εξ απορρήτων του Εθνάρχη χρόνια ολόκληρα.  Και η αλήθεια είναι ότι μάλλον τα κάνουν όλα για να μην δυσαρεστηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ως γνωστόν δεν θέλει ν’ ακούσει ούτε για τον Εθνάρχη ούτε για τη Νέα Δημοκρατία του Εθνάρχη!

Οι υπεύθυνοι λοιπόν του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής» έχουν το Ίδρυμα σε «ύπνωση» και αφήνουν ανυπεράσπιστη τη μεγάλη ιστορία του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή για να μη χάσει ο Κωστάκης Καραμανλής του Αχιλλέα το βουλευτιλίκι στις Σέρρες και ιδίως τον υπουργικό θώκο!!

Τι κρίμα η μνήμη και η ιστορία του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή «θυσία» για το βουλευτιλίκι και το υπουργιλίκι των συγγενών του!  Θα «τρίζουν τα κόκκαλά του» στον τάφο του, στον κήπο του Ιδρύματος στην Φιλοθέη.  Πολλώ μάλλον όταν και τα μνημόσυνα του Κωνσταντίνου Καραμανλή τα τελευταία χρόνια γίνονται «εν κρυπτώκαι παραβύστω», μεταξύ των μελών της οικογένειας και μόνο, δίχως φωτογραφία καν.

Που οι παλιές εποχές, όπου το μνημόσυνο του Εθνάρχη ήταν γεγονός! Τώρα σιωπή, μπας και στενοχωρηθεί ο Κυριάκος.  Κρίμα και πάλι κρίμα, κ. Αχιλλέα Καραμανλή και κ. Μολυβιάτη.