Αρχική » Το Μητσοτακέϊκο με 3 χρόνια συζητήσεις μέσω των Ανθελλήνων του ΕΛΙΑΜΕΠ άνοιξε την όρεξη των Τούρκων για διεκδικήσεις στο Αιγαίο. Τουρκικά προκλητικά δημοσιεύματα – Διεκδικούν Ρόδο, Χίο, Λέσβο και άλλα 19 νησιά
Video Διεθνή Ελλάδα Πολιτική

Το Μητσοτακέϊκο με 3 χρόνια συζητήσεις μέσω των Ανθελλήνων του ΕΛΙΑΜΕΠ άνοιξε την όρεξη των Τούρκων για διεκδικήσεις στο Αιγαίο. Τουρκικά προκλητικά δημοσιεύματα – Διεκδικούν Ρόδο, Χίο, Λέσβο και άλλα 19 νησιά

ΕΛΙΑΜΕΠ προς ΑΓΚΥΡΑ: «Η Ελλάδα πρέπει να ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ τα ΝΟΜΙΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ της Τουρκίας στο Αιγαίο»

Επιμένουν στις προκλήσεις οι Τούρκοι αφού τους άνοιξε το δρόμο το Μητσοτακέϊκο.

Το σχοινί των προκλήσεων τραβάει η Τουρκία για ακόμη μια φορά, καθώς πρωτοσέλιδα δημοφιλών εφημερίδων κάνουν λόγο για διεκδίκηση 22 νησιών στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ Μανώλη Κωστίδη, ο Τύπος της Τουρκίας αναφέρει πως με βάση τη συνθήκη της Λωζάνης, μπορεί να αμφισβητηθεί η κυριαρχία σε 22 νησιά του Αιγαίου.

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα MILLIYET γράφει στο πρωτοσέλιδό της: «κάποια από τα νησιά που μπορεί να διεκδικήσει η Τουρκία λόγω της στρατιωτικοποίησης είναι η Ρόδος, η Χίος και η Λέσβος».

Η εφημερίδα YENI SAFAK λέει ότι 22 από τα 23 νησιά είναι στρατιωτικοποιημένα και πως αυτό είναι απειλή για την Τουρκία.

Η Τουρκία έχει την κυριαρχία 9 νησιών και ότι στην Ελλάδα δόθηκε μόνο το δικαίωμα χρήσης. Μέσα σε αυτά είναι η Λήμνος, η Λέσβος, η Σάμος, η Χίος, η Ικαρία, η Ρόδος κ.α.