Αρχική » ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΤΟΥ ΜΓΤΣΟΤΑΚΗ- Αγαπηδάκη: «Δεν μοιράζουμε παντού γαλότσες και γάντια, δεν έχουμε πρόσβαση σε χωριά» – Απόρησαν Παπαδάκης, Αναστασοπούλου
Ελλάδα Πολιτική

ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΤΟΥ ΜΓΤΣΟΤΑΚΗ- Αγαπηδάκη: «Δεν μοιράζουμε παντού γαλότσες και γάντια, δεν έχουμε πρόσβαση σε χωριά» – Απόρησαν Παπαδάκης, Αναστασοπούλου

Εκτός τόπου και χρόνου και με ύφος εφ’ υψηλού, εμφανίστηκε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 (στον Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου) η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη.
Με τις εύκολες συμβουλές που…

έδινε για όλα και τη φράση «πρέπει να καταλάβουν οι πολίτες», που επανέλαβε πολλές φορές, η κυρία Αγαπηδάκη κατάφερε να προκαλέσει τη δυσφορία των δημοσιογράφων, που έδειχναν με πολύ διακριτικό τρόπο την έκπληξή τους για τα όσα άκουγαν. Αλλά κυρίως η κυρία Αγαπηδάκη έδειξε να μην μπορεί να δώσει επαρκείς εξηγήσεις για τις καταγγελίες κατοίκων ότι προσπαθούν μόνοι τους να διαχειριστούν το χάος που άφησε πίσω ο κατακλυσμός.
Η κυρία Αγαπηδάκη δικαιολόγησε το γεγονός ότι δεν μοιράζονται σε όλους τους ανθρώπους των πλημμυρισμένων περιοχών γαλότσες, γάντια και άλλα είδη για την προφύλαξη της υγείας, επειδή «δεν έχουμε πρόσβαση σε όλα τα χωριά και η διανομή διαφόρων ειδών ανάγκης γίνεται από αέρος»!

Αλλά, εάν κατάφεραν οι άνθρωποι να φτάσουν στα πλημμυρισμένα σπίτια τους και προσπαθούν να αντιμετωπίσουν ακραίες και επικίνδυνες καταστάσεις, πώς είναι δυνατόν να μην μπορεί να φτάσει ο κρατικός μηχανισμός και να μην έχει βρεθεί λύση για τη διανομή των αναγκαίων μέσων για κάποιες οριακές εργασίες (πχ. θάψιμο των νεκρών ζώων);

Και πώς είναι δυνατόν, σχεδόν εβδομάδα από την νεροποντή να μην υπάρχει πρόσβαση οπουδήποτε, έστω και στρατιωτικά μέσα;

Η κυρία Αγαπηδάκη επιδόθηκε σε ένα κρεσέντο με νουθεσιες προς κάθε κατεύθυνση, – όπως την εύκολη παρότρυνση να μην πηγαίνουν οι άνθρωποι στα χωριά τους – δείχνοντας να αγνοεί τις πραγματικές συνθήκες στην περιοχή και το πώς οι άνθρωποι προσπαθούν να περιμαζέψουν ό,τι έχει απομείνει μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας.

Ενδεικτικό είναι ότι αναφερόμενη στις οδηγίες για τη χρήση του νερού και μόλις ρωτήθηκε εάν υπάρχει επάρκεια, παρέπεμψε σε… δωρεές που γίνονται από ιδιώτες, αναπαυόμενη στην καλή διάθεση των άλλων και όχι στον προγραμματισμό και τις κινήσεις του κρατικού μηχανισμού.