Αρχική » Το ”ξεβράκωμα” Ελπιδοφόρου
Διεθνή Ελλάδα Πολιτική

Το ”ξεβράκωμα” Ελπιδοφόρου

‘Αλλη μιά επιβεβαίωση ότι ο αρχιεπίσκοπος είναι ο ”άνθρωπος της Τουρκίας” στις ΗΠΑ

Αρχιεπ. Ελπιδοφόρος, δηλ. ΠΡΩΗΝ Αμερικής

Άρθρο από το https://www.kalami.us


Από Ioύλιο 2019 το ”Κ” επέμενε: ”Ο Ελπιδοφόρος είναι ο άνθρωπος της Τουρκίας στις ΗΠΑ”. Τώρα το ”πιστοποίησαν” ‘Ελληνες πολιτικοί, ”παράγοντες” της Ομογένειας και ΜΜΕ, αλλά ίσαμε πρόσφατα ”δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν γνώριζαν”.

Η παρουσία του Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του ”Σπιτιού της Τουρκίας”, των 36 ορόφων απέναντι από τα Ηνωμένα ‘Εθνη στην Νέα Υόρκη 20 Σεπ. ’21, ήταν αναμενόμενη. Τα εγκαίνια έγιναν από τον πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν, παρουσία και του ”πρόεδρου”, ηγέτη των Τουρκοκύπριων, Ερσίν Τατάρ.

Ο Ελπιδοφόρος, έχει καταγγελθεί γραπτά και δημόσια από ΜΜΕ των Βετεράνων ΗΠΑ, ως ”πράκτορας της Τουρκίας”. Σήμερα ηγείται της ”Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής”, που είναι θυγατρική εμπορική επιχείρηση του τουρκο-ορθόδοξου Πατριαρχείου Κων/πολης, με αρχηγό τον φιλοχρήματο, διεφθαρμένο Βαρθολομαίο.

Ο Ελπιδοφόρος στην συνείδηση των Ελλήνων Ομογενών, είναι ήδη πρώην. Διαπλεκόμενος, αποτυχημένος, ο άνθρωπος της Τουρκίας στις ΗΠΑ. ‘Ενας τέτοιος νεο-γενίτσαρος, μπορεί να είναι αποδεκτός και να στηρίζεται από την κυβέρνηση… ”άριστων δουλοπρεπών” του Κούλη Μητσοτάκη, αλλά δεν είναι αποδεκτός από την Ομογένεια. Ο διαπλεκόμενος ”άνθρωπος της Τουρκίας” Ελπιδοφόρος, φιλοδοξεί να γίνει και πατριάρχης. Δηλ., ότι χειρότερο γιά τον Ελληνισμό.

Ο αρχιεπίσκοπος έχει πείσει ότι ΔΕΝ υπηρετεί τα συμφέροντα του Ελληνισμού, αλλά αυτά της Τουρκίας. Και με έναν τέτοιον ως αρχιεπίσκοπο, δεν μπορεί να πορεύεται, να χρησιμοποιείται η Ομογένεια, γιά τα συμφέροντα Πατριαρχείου και Τουρκίας.

Στην πολύ άσχημη εντύπωση που δημιούργησαν στον Ελληνισμό οι πράξεις του αρχιεπίσκοπου και στην αυστηρή κριτική από ΜΜΕ, ο Ελπιδοφόρος απαντά με… ”κύκλους” (δηλ. Σαφιολέας) και… ”πηγές”, πιστοποιώντας έτσι ότι είναι και ευθυνόφοβος. Εκτός των αλλων, ο αρχιεπίσκοπος είναι και ψεύτης, αφού ”ισχυρίζεται” ότι, δήθεν, ”δεν ήξερε πως στα εγκαίνια του Σπιτιού Τουρκίας θα ήταν και ο ηγέτης των Τουρκοκύπριων, Τατάρ”.

Σημ.: Στις 24 Σεπ. ’21, στην Νέα Υόρκη, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ”θα υποβάλει τα σέβη του στον αρχιεπίσκοπο”, πιστοποιώντας έτσι πόσο ασοβάρευτος και διαπλεκόμενος είναι… Ο πρόεδρος της Κύπρου Ν. Αναστασιάδης, ματαίωσε συνάντησή του με τον αρχιεπίσκοπο… (21 Σεπ. ’21)

https://www.kalami.us/2021/omogeneia/elpis-erdogan-turkishHouse.html