Αρχική » Το τερμάτισε ο Σκυλακάκης: «Δεν μειώνουμε τον ΦΠΑ στα καύσιμα γιατί 2 εκατ. πολίτες δεν έχουν ΙΧ»!
Ελλάδα Οικονομία Πολιτική

Το τερμάτισε ο Σκυλακάκης: «Δεν μειώνουμε τον ΦΠΑ στα καύσιμα γιατί 2 εκατ. πολίτες δεν έχουν ΙΧ»!

Η «λογική» του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών τελικά εκφράζει την κυβέρνηση;

Μετά τα απίστευτα που υποστήριξε τις προάλλες, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης ότι «δεν προχωρά η κυβέρνηση στη μείωση του ΦΠΑ στα καύσιμα επειδή όσοι Έλληνες έχουν αυτοκίνητο είναι πλούσιοι, άρα δεν έχει νόημα μία τέτοια μείωση», σήμερα μέσα από τη συχνότητα του ANT1 ήρθε να μας… αποτελειώσει!

Αν και δεν δέχτηκε -όπως θα ήθελε- τη στήριξη του Χρήστου Σταϊκούρατουναντίον όχι μόνο ο υπουργός Οικονομικών κράτησε αποστάσεις, αλλά εν πολλοίς τον «άδειασε» κιόλας. Ωστόσο, πέρα από τις δηλώσεις που δεν έχουν καμία λογική, σημασία έχει να δίνονται λύσεις, και τελικά μόνο λύσεις για την ακρίβεια δεν βρίσκονται.

«Το 30% των πολιτών δεν έχει αυτοκίνητο»!

Σήμερα, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης τόνισε πως σχεδόν 2 εκατ. πολίτες δεν έχουν αυτοκίνητο και πως αυτοί δεν θα ωφελούνταν από μια ενδεχόμενη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα.ADVERTISING

Ο κ. Σκυλακάκης προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα  -χωρίς ωστόσο να το καταφέρει- «μεταφράζοντας» ότι ήθελε να πει ότι «το 30% των πολιτών δεν έχουν αυτοκίνητο» και πως «απ’ αυτό το 30%, το 70% ζει κάτω από τον κατώτατο μισθό».

«Είναι πάνω 2 εκατ. φορολογούμενοι. Εκ των πραγμάτων δεν ωφελούνται από τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα. Αν έχουμε μία αύξηση των τιμών είναι προτιμότερο να πηγαίνουμε στο ηλεκτρικό ρεύμα που αφορά όλους τους φορολογούμενους, να απαλύνουμε τα ευάλωτα νοικοκυριά. Αν έχουμε περισσότερα χρήματα πρέπει πρώτα να πάνε στο ηλεκτρικό και τα τρόφιμα», είπε χαρακτηριστικά.