Αρχική » Το 65% των πολιτών θεωρεί πως ο Κ.Μητσοτάκης γνώριζε για τις υποκλοπές -Έρευνα της Metron Analysis
ӵ흷鳧 �󵦞�򠪡頸޶鳧 �󷥤߯�쯵 �հﵱ㥟ﵠС餥ߡ򬠸񥵭Რꡩ ȱ糪嵬ܴ�uot;ӵ흱㥩岠С�鳴笟�頔.Ůɮ, 𱼳⡳砳��謩ᠥ갡ߤ嵳笠𥩱ᬡ� 󷯫埡, å�ܠq� �ʱܴﵲ ꡩ 믩𝲠䩡�鲦quot;, �̥㜫研񟴧 23 p񩫟ﵠ2019. (EUROKINISSI/ÉّÏӠʏ͔QɍǓ)
Διεθνή Ελλάδα Πολιτική

Το 65% των πολιτών θεωρεί πως ο Κ.Μητσοτάκης γνώριζε για τις υποκλοπές -Έρευνα της Metron Analysis


Η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να πείσει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν γνώριζε τίποτα για το σκάνδαλο των υποκλοπών και την παρακολούθηση του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη αλλά οι πολίτες φαίνεται πως έχουν τελείως διαφορετική άποψη.

Αυτό τουλάχιστον αποτυπώνεται σε μία αποκαλυπτική έρευνα της Metron Analysis, η οποία έγινε για λογαριασμό του Κύκλου Ιδεών, του think tank που ίδρυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Το τελευταίο διάστημα κυριαρχεί στην επικαιρότητα η υπόθεση της παρακολούθησης του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ. Ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι αν το γνώριζε, δεν θα το επέτρεπε. Πιστεύετε ότι ήταν σε γνώση του ή ότι δεν γνώριζε τι συμβαίνει;» είναι ένα από τα ερωτήματα που τέθηκαν στους συμμετέχοντες.

Το 65% των ερωτηθέντων απάντησε ότι οι υποκλοπές ήταν σε γνώση του κ. Μητσοτάκη, με μόλις το 27% να πιστεύει ότι ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε τι συμβαίνει.

Μάλιστα, το πλήγμα για τον κ. Μητσοτάκη είναι ιδιαίτερα ισχυρό όσον αφορά στην «πολυπόθητη νύφη» των επόμενων εκλογών, δηλαδή τους ψηφοφόρους που δηλώνουν Κεντρώοι, καθώς αυτοί σε ποσοστό 66% απάντησαν ότι ο πρωθυπουργός γνώριζε, με το 25% να απαντά αρνητικά.

Συγκέντρωση υπέρμετρων εξουσιών από τον Μητσοτάκη

«Ορισμένοι λένε ότι ο πρωθυπουργός έχει συγκεντρώσει υπέρμετρες εξουσίες στο Μέγαρο Μαξίμου. Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την άποψη αυτή;», είναι επίσης ένα ερώτημα που εμφανίζει τον πρωθυπουργό σε δεινή θέση.

Κι αυτό γιατί το 56% των ερωτηθέντων συμφωνεί με τη διατύπωση, με μόλις το 34% να διαφωνεί.


Μάλιστα, οι ψηφοφόροι που δηλώνουν Κεντρώοι συμφωνούν στην πλειοψηφία τους με 57%, έναντι 33% που διαφωνούν.