Αρχική » Το Euractiv μετά την παραίτηση Κούρτς πιάνει τον Μητσοτάκη για τη λίστα Πέτσα!
Διεθνή Ελλάδα Πολιτική

Το Euractiv μετά την παραίτηση Κούρτς πιάνει τον Μητσοτάκη για τη λίστα Πέτσα!

 Στην αναφορά βγάζει η πασίγνωστη ευρωπαική πολιτική επιθεώρηση την κατάσταση που επικρατεί στα μήντια στην Ελλάδα την περίοδο Μητσοτάκη, με αφορμή τον εξαναγκασμό σε παραίτηση του καγκελάριου Κουρτς στην Αυστρία, κολλητού… φίλου του Πρωθυπουργού, που ακολούθησε τις αποκαλύψεις για χειραγώγηση των ΜΜΕ, σε αντίστιξη με τη μη παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, για τη λίστα Πέτσα.

Το ευρωπαικό Euractiv, αναπαράγει την ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα για την παραίτηση Κουρτς με αιχμές για τον «στενό πολιτικό του φίλο, Κυριάκο Μητσοτάκη» ενώ το δημοσίευμα, αφού κάνει αναφορά στην παραίτηση του καγκελαρίου της Αυστρίας υπό το βάρος των αποκαλύψεων, αναφέρεται στη «λίστα Πέτσα» και το κρατικό χρήμα που δαπάνησε η ελληνική κυβέρνηση.

Το δημοσίευμα αναφέρει: «Υπενθυμίζεται πως ο Κουρτς παραιτήθηκε αφού κατηγορήθηκε για χειραγώγηση των μέσων ενημέρωσης ύψους άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ σε δημόσια κεφάλαια. Στην Ελλάδα, περισσότερα από 30 εκατομμύρια ευρώ κρατικά χρήματα έχουν δοθεί στα ΜΜΕ από την ελληνική συντηρητική κυβέρνηση και όλα λειτουργούν ως συνήθως, δήλωσε το κύριο αντιπολιτευόμενο κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ».

Αφού αναδημοσιεύει τη δήλωση Τσίπρα, αναφέρεται στον Παγκόσμιο Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου για το 2021, όπου «η Ελλάδα είχε μία από τις χειρότερες επιδόσεις σε επίπεδο ΕΕ. Κατατάσσεται 70 από 180 χώρες, ακολουθούμενη από την Ουγγαρία (92) και τη Βουλγαρία (112)», αναφέρει.

Πηγή: Euractiv.com