Αρχική » «Τρέμουν» τις πλημμύρες σε Βαρυμπόμπη και Θρακομακεδόνες (video)
Ελλάδα Πολιτική

«Τρέμουν» τις πλημμύρες σε Βαρυμπόμπη και Θρακομακεδόνες (video)

4-09-2021 • 22:15μμUPD: 4-09-2021 • 22:15μμ

Τα συνεργεία της Περιφέρειας και του Δήμου συνεχίζουν τις εντατικές εργασίες καθαρισμού των ρεμάτων

Με τον φόβο των πλημμύρων ζουν οι κάτοικοι σε Βαρυμπόμπη και Θρακομακεδόνες. Την ώρα που η κακοκαιρία στην Αττική βρίσκεται προ των πυλών οι αντιπλημμυρικές εργασίες στις περιοχές που επλήγησαν από την καταστροφική φωτιά συνεχίζονται. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN η ανησυχία των κατοίκων έχει χτυπήσει κόκκινο καθώς φοβούνται το νέο κύμα καταστροφών που μπορεί να προκύψει από πλημμύρες και καταιγίδες, δεδομένου ότι πλέον δεν υπάρχουν δέντρα για να κρατήσουν τα ορμητικά νερά.

Τα συνεργεία της Περιφέρειας και του Δήμου συνεχίζουν τις εντατικές εργασίες καθαρισμού των ρεμάτων στη Βαρυμπόμπη.

«Κάτι που φοβόμαστε είναι ότι στην πρώτη βροχή θα υπάρχει πρόβλημα γιατί πια δεν υπάρχει και το δάσος στο βουνό για να συγκρατήσει το νερό», δηλώνει στο OPEN κάτοικος της περιοχής.

«Στην περιοχή γίνεται μία ολοκληρωμένη και τεράστια προσπάθεια αυτή τη στιγμή να προλάβουμε να καθαρίσουμε ρέματα, τους δρόμους, τα καμμένα όλες τις περιοχές που είναι πιο επικίνδυνες», σύμφωνα με τον Δημήτρη Κωφό, αντιδήμαρχο Θρακομακεδόνων και τοπικής ανάπτυξης του δήμου Αχαρνών.

Όπως μεταδίδει το OPEN τα συνεργεία της Περιφέρειας συνεχίζουν και δουλεύουν με προτεραιότητα πλέον στη Βαρυμπόμπη αλλά και στις άλλες πληγείσες περιοχές προκειμένου να καθαριστούν τα ρέματα και να προχωρήσουν τα αντιπλημμυρικά έργα όσο πλησιάζουμε πλέον στην καρδιά του φθινοπώρου.

Γ. Πατούλης: «Τα συνεργεία συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς τους καθαρισμούς των ρεμάτων»

«Προβλήματα θα υπάρχουν 100%. Όλα τα ρέματα αυτά, τα νερά θα κατεβαίνουν όπως θέλουν αυτά και θα χτυπάει στο τοίχο το νερό, δεν κρατιέται», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ιδιοκτήτης του σπιτιού περιγράφοντας την αγωνία των κατοίκων στις πυρόπληκτες περιοχές

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, «η Περιφέρεια Αττικής, με εντατικούς ρυθμούς, συνεχίζει με τα συνεργεία, σε καθημερινή βάση, τους καθαρισμούς των ρεμάτων με έμφαση στις περιοχές υψηλής επικινδυνότητας».

Παράλληλα και στους Θρακομακεδόνες, η ανησυχία είναι μεγάλη καθώς αρκετά μικρά ρέματα που κατεβαίνουν από την Πάρνηθα είναι σχεδόν φραγμένα από πεσμένους καμμένους κορμούς.

«Τώρα φαντάζομαι θα είναι ακόμα χειρότερα ειδικά σε εκείνες τις περιοχές που τις πλησίασε πολύ η φωτιά», αναφέρει κάτοικος των Θρακομακεδόνων.