Αρχική » Τρίκαλα: Πλημμυροπαθείς αγρότες έβγαλαν στο δρόμο τα τρακτέρ – Διαμαρτύρονται για τις πενιχρές αποζημιώσεις
Ελλάδα Οικονομία Πολιτική

Τρίκαλα: Πλημμυροπαθείς αγρότες έβγαλαν στο δρόμο τα τρακτέρ – Διαμαρτύρονται για τις πενιχρές αποζημιώσεις

«Τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση δεν μας καλύπτουν»

Συμβολική κινητοποίηση πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί πλημμυροπαθείς αγρότες από τα Τρίκαλα, βγάζοντας τα τρακτέρ τους στον παράδρομο της ε.ο. Τρικάλων – Λάρισας, στο ύψος του Ζάρκου.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του trikalanews.gr, αγρότες κυρίως από το Ζάρκο και την Πηνειάδα επέλεξαν αυτό τον τρόπο, για να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τις πενιχρές αποζημιώσεις που τούς έταξε, για τις καταστροφές που υπέστησαν από τις φονικές πλημμύρες του Σεπτέμβρη.

Η συγκεκριμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ήρθε μια μέρα μετά τις ανακοινώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη σχετικά με τα μέτρα και τις αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών αγροτών, με τους ίδιους να τονίζουν πως «τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για αποζημίωση ανά στρέμμα, δεν μας καλύπτουν. Τα έξοδά μας είναι 250 ευρώ το στρέμμα, θέλουμε και ένα 20% κέρδος, που σημαίνει ότι χρειάζονται γύρω στα 310 – 320 ευρώ το στρέμμα».

Οι πλημμυροπαθείς αγρότες ζητούν σαφές χρονοδιαγράμματα για τις αποζημιώσεις και, κυρίως, να γίνουν ουσιαστικά αντιπλημμυρικά έργα, προκειμένου να μην γίνονται συνεχώς «στο ίδιο έργο θεατές».

*πηγή φωτο: trikalanews.gr