Αρχική » Τραγέλαφος κυβέρνησης-επιδημιολόγων: Ο ένας διαψεύδει τον άλλο για lockdown και μάσκες ενώ η χώρα βυθίζεται…Ασυνεννοησία στην κυβέρνηση
Ελλάδα

Τραγέλαφος κυβέρνησης-επιδημιολόγων: Ο ένας διαψεύδει τον άλλο για lockdown και μάσκες ενώ η χώρα βυθίζεται…Ασυνεννοησία στην κυβέρνηση

Οι σημερινές αποκαλυπτικές δηλώσεις του καθηγητή Λοιμωξιολογίας Νίκου Σύψα προκάλεσα νευρική κρίση στην κυβέρνηση, που βλέπει να έρχονται στο φως όλα αυτά που θέλει να κρύψει για το νέο επερχόμενο lockdown και την επαναφορά των μασκών με τον Α.Γεωργιάδη να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα:

«Υπάρχει μία τεράστια παρεξήγηση: Η Επιτροπή δεν έδωσε καμία οδηγία να βγουν οι μάσκες. Η επιτροπή είπε ότι όταν βγαίνουμε από το σπίτι να φοράμε τις μάσκες. Δεν έχουμε δώσει ποτέ εντολή βγάλτε τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους» είπε νωρίτερα προφανώς θεωρώντας ότι απευθύνονται και αυτός και ο Ν.Σύψας σε έθνος ηλιθίων.

Μόλις στις 24 Ιουνίου καταργήθηκε με η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. Την απόφαση, όπως ανακοινώθηκε από εισηγήθηκε ομόφωνα η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας με την κυβέρνηση να αποφασίζει τα εξής:

  • Τη διατήρηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους χωρίς εξαιρέσεις.
  • Τη δυνατότητα κυκλοφορίας σε εξωτερικούς χώρους χωρίς μάσκα εφόσον δεν υπάρχουν συνωστισμοί και συγχρωτισμοί.

Λίγο αργότερα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης διέψευσε τον Ν.Σύψα

«Δεν υπάρχει καμία απόφαση χωρίς να ρωτηθεί η Επιτροπή. Δεν ισχύει αυτό. Καμία απόφαση υγειονομικού χαρακτήρα δεν έχει ληφθεί χωρίς απόφαση της Επιτροπής» είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha. Όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν αν ο κ. Σύψας είπε ψέματα ο υπουργός απάντησε: «Σας απαντώ, καμία απόφαση».

Πιστεύουν, πραγματικά, οι Έλληνες ότι αυτοί μπορούν να τους σώσουν;