Αρχική » Τριτοκοσμικές εικόνες στην Αθήνα – Αποκλεισμένα πεζοδρόμια, σπασμένα δέντρα, πολίτες σε απόγνωση
Ελλάδα Πολιτική

Τριτοκοσμικές εικόνες στην Αθήνα – Αποκλεισμένα πεζοδρόμια, σπασμένα δέντρα, πολίτες σε απόγνωση

Φωτορεπορτάζ στο κέντρο της Αθήνας – Προκλητική η ανικανότητα των αρμοδίων υπηρεσιών

Η λέξη «χάος» δεν φτάνει να περιγράφει την κατάσταση στην Αθήνα, όμως οι εικόνες που ακολουθούν περιγράφουν ανάγλυφα την προκλητική ανικανότητα των αρμοδίων υπηρεσιών να βάλουν τέλος στην περιπέτεια που προκάλεσαν σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες του λεκανοπεδίου.

  • του Μάνου Μεϊμαράκη

Αν κάποιος το πρωί της Πέμπτης ήθελε να επισκεφθεί συγγενή του ασθενή σε νοσοκομείο της Αθήνας ή να μεταβεί ο ίδιος για προγραμματισμένη εξέταση από τον ιατρό του ή εν πάσει περιπτώσει έπρεπε να μετακινηθεί προς την εργασία του με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, θα έπρεπε να το είχε σκεφθεί πάρα πολύ καλά.

Τέσσερις ημέρες μετά την κακοκαιρία της Δευτέρας τα πεζοδρόμια παραμένουν παγοδρόμια, σπασμένα κλαδιά δένδρων βρίσκονται στον δρόμο, οι στάσεις των ΜΜΜ είναι αποκλεισμένες, το χιόνι σε πολλά σημεία έχει καταργήσει την δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας, οι πολίτες αναγκάζονται να βγαίνουν στον δρόμο ανάμεσα στα οχήματα για να ανέβουν στα λεωφορεία, τα δε συνεργεία της πολιτικής προστασίας πουθενά!

Αυτή είναι από το πρωί η εικόνα από το Καλλιμάρμαρο, κατά μήκος της Βασιλέως Κωνσταντίνου μέχρι την Κηφισίας προς τον Ερυθρό Σταυρό. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεκάδες πολίτες έχουν υποστεί σοβαρά κατάγματα έπειτα από πτώσεις σε ολισθηρά πεζοδρόμια.

image00001
image00002 1
image00003
image00004
image00005
image00006
image00007
image00008
image00009
image00010
image00012
image00013
image00015
image00016

Τριτοκοσμικές εικόνες στην Αθήνα – Αποκλεισμένα πεζοδρόμια, σπασμένα δέντρα, πολίτες σε απόγνωση (newsbreak.gr)