Αρχική » Τσιμουδιά από τον Στόλτενμπεργκ για τη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου από την Τουρκία
Video Διεθνή Ελλάδα

Τσιμουδιά από τον Στόλτενμπεργκ για τη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου από την Τουρκία

Θα έπρεπε ήδη να έχει εφαρμοστεί η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την επιβολή εμπάργκο όπλων στην Τουρκία

Ανησυχία προκάλεσε η είδηση που μετέδωσε το Bloomberg, σύμφωνα με την οποία, οι Τούρκοι έκαναν δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούςTayfun, πάνω από την Μαύρη Θάλασσα.

Η δοκιμαστική εκτόξευση πραγματοποιήθηκε πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα την Τρίτη. Ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από κινητή πλατφόρμα σε αεροδρόμιο κοντά στο λιμάνι της Ριζούντας. Κατά τη δοκιμαστική βολή ο πύραυλος κάλυψε 561 χιλιόμετρα και έπεσε στην ακτή του λιμανιού της Σινώπης.

Η νέα αυτή πρόκληση από την Τουρκία απλά αποδεικνύει ακόμη μια φορά τον αποσταθεροποιητικό της ρόλο στη νοτιοανατολική Μεσόγειο και εκθέτουν όσα ευρωπαϊκά κράτη έχουν συνάψει εξοπλιστικά προγράμματα με την Άγκυρα, αλλά και τον ίδιο τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκπου κρατάει ίσες αποστάσεις ενώ είναι γνωστή η φιλοτουρκική του θέση.

Τα ίδια δε τα μέλη του ΝΑΤΟ συνεχίζουν να παρέχουν τεχνογνωσία στον ταραξία της περιοχής, ενώ θα έπρεπε ήδη να έχει εφαρμοστεί η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την επιβολή εμπάργκο όπλων στην Τουρκία.

Πραγματικά είναι απορίας άξιο εάν το ΝΑΤΟ θα ψελλίσει έστω και μια κουβέντα για τις νέες μαγκιές της Άγκυρας, που κάνει επίδειξη δύναμης και απειλής…

Ετικέτες