Αρχική » Τ.Μπάιντεν: «Ο Πούτιν δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία – Για όνομα του Θεού»
Διεθνή

Τ.Μπάιντεν: «Ο Πούτιν δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία – Για όνομα του Θεού»


Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε τον πραγματικό στόχο της Δύσης

Ο στόχος των Αμερικανών είναι ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν, τον οποίο και θέλουν να ανατρέψουν με την ελπίδα ότι θα τον διαδεχθεί ένας ισοδύναμα αδύναμος πρόεδρος τύπου «Γέλτσιν» ώστε η Ρωσική Ομοσπονδία να επιστρέψει στην καταστροφική δεκαετία του ’90 και να μην αποτελεί πλέον αντίπαλο των ΗΠΑ για την παγκόσμια ηγεμονία.

Μαζί για το Παιδί – Πρόγραμμα σίτισης


Μάλιστα πριν από λίγο ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε «Για όνομα του Θεού, ο Πούτιν δεν μπορεί να μείνει στην εξουσία».

Οι Αμερικανοί θεωρούν τον Β.Πούτιν τον κύριο υπεύθυνο που η Ρωσία διατήρηση την στρατιωτική και πυρηνική της ισχύ ώστε να αποτελεί ισοδύναμο αντίπαλο για τις ΗΠΑ.

«Μην φοβάστε, ήταν οι λέξεις του πάπα Ιωάννη, μία φράση που άλλαξε τον κόσμο», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, αρχίζοντας την ομιλία του στην Βαρσοβία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε στο μήνυμα του γεννημένου στην Πολωνία Πάπα Ιωάννη Παύλου Β’ προς τη Σοβιετική Ένωση το 1979.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε πως «η μάχη ανάμεσα στη δημοκρατία και τον αυταρχισμό θα είναι μακρά και είναι μπροστά μας», προσθέτοντας ότι «το κράτος Δικαίου και οι δίκαιες εκλογές είναι αναγκαίες».

«Είμαστε μαζί σας», είπε αναφερόμενος στην Ουκρανία.

Παράλληλα, σημείωσε ότι «η μάχη για τη δημοκρατία δεν τελείωσε με το τέλος του Ψυχρού Πολέμου» και κατηγόρησε την Ρωσία για «στραγγαλισμό της δημοκρατίας.

Στη συνέχεια, ο Τζο Μπάιντεν στράφηκε προσωπικά κατά του Ρώσου ομολόγου, Βλαντίμιρ Πούτιν – τον οποίο, άλλωστε, νωρίτερα είχε αποκαλέσει «χασάπη» – υποστηρίζοντας ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας «λέει ψέματα ότι ‘αποναζιστικοποιεί’ την Ουκρανία και είναι κυνικός», ενώ αντιπαρέβαλε πως ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είναι δημοκρατικά εκλεγμένος.

Βέβαια εδώ σκοπίμως δεν αναφέρει πως ο Β.Ζελένσκι έχει απαγορέψει την λειτουργία κομμάτων όπως και αντιπολιτευόμενων ΜΜΕ.

«Ο πόλεμος έγινε χωρίς καμία πρόκληση» είπε κάτι το οποίο είναι ψέμα καθώς οι Αμερικανοί έκαναν τα πάντα για να τον ξεκινήσουν.

Σύμφωνα με τον Τζο Μπάιντεν, πρόκειται για πραγματική πρόκληση για την τάξη πραγμάτων που επικράτησε μετά τον Β’ ΠΠ, έναν πόλεμο που κατέστρεψε την Ευρώπη και «δεν μπορούμε να επιστρέψουμε πάλι εκεί».

Το μόνο πράγμα που θα αποτρέψει τον Πούτιν είναι η τιμωρία, σύμφωνα με τον Τζο Μπάιντεν. «Και για αυτό όλος ο κόσμος ενώθηκε για να επιβάλλει πρωτοφανείς κυρώσεις στη Ρωσία. Η ρωσική οικονομία θα μειωθεί στο ήμισυ μέσα στα επόμενα χρόνια και σύντομα δεν θα βρίσκεται καν στις πρώτες οικονομίες του κόσμου. Οι κυρώσεις είναι ένας τρόπος εξισορρόπησης της στρατιωτικής βίας», σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο.

«Το δίκαιο δίνει τη δύναμη. Σήμερα, πρέπει να έχουμε την ίδια πίστη», υπογράμμισε.

Ο Τζο Μπάιντεν «παίζει» πάρα πολύ το αφήγημα της καλής αμερικανικής «Δημοκρατίας» κατά των «αυταρχικών καθεστώτων» αλλά αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο Κίνα και Ρωσία θα αποκτήσουν ανέλπιστους συμμάχους όπως τα ΗΑΕ και η Σ.Αραβία που δεν σίγουρα δεν έχουν δημοκρατικά καθεστώτα.

Ετικέτες