Αρχική » ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ-ΑΡΙΣΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ….Κύθηρα: Τρίτο κατά σειρά συμβάν απόβασης λαθραίων μεταναστών στο νησί – Λέξη από το ΛΣ!….ΛΣ: Δεν είπαμε τίποτα για να γίνουν όλες οι διαδικασίες σωστά! ΒΙΝΤΕΟ
Ελλάδα Πολιτική

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ-ΑΡΙΣΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ….Κύθηρα: Τρίτο κατά σειρά συμβάν απόβασης λαθραίων μεταναστών στο νησί – Λέξη από το ΛΣ!….ΛΣ: Δεν είπαμε τίποτα για να γίνουν όλες οι διαδικασίες σωστά! ΒΙΝΤΕΟ

Ανησυχητικές διαστάσεις φαίνεται πως παίρνει ξανά το πρόβλημα των λαθραίων εισβολών στα νησιά μας, αλλά καιτης ανικανότητας του ΛΣ να τις αποτρέψει πριν οι αλλοδαποί να μπουν στα Εθνικά Χωρικά Ύδατα.

Ακόμη περισσότερο όμως η ανησυχία είναι έκδηλη γιατί για τρίτη συνεχόμενη φορά σκάφος με λαθραίους μετανάστες διέπλευσε ανενόχλητο το Αιγαίο και τους αποβίβασε χωρίς πρόβλημα στα Κύθηρα!

Το νέο συμβάν έγινε σήμερα λίγο πριν τις 12.00 το μεσημέρι όταν κάτοικοι του Καψαλίου ενημέρωσαν το kythera.news για την παρουσία αλλοδαπών στην παραλία Σπαραγγαρίου.

Είναι το τρίτο περιστατικό μετά την παρουσία άλλων αλλοδαπών στον Αυλέμονα το περασμένο Σάββατο και στην παραλία Λυκοδήμου την επομένη.

Τουλάχιστον ο Έβρος είναι… απόρθητο φρούριο.

Ύστερα από επικοινωνία με το αστυνομικό τμήμα Κυθήρων, αυτό ενημέρωσε πως αρμόδιο για να παρέχει πληροφορίες, είναι το Λιμενικό.

Σε επικοινωνία με το Λιμενικό, αναφέρθηκε πως δεν υπάρχει προσώρας ενημέρωση, δεδομένου ότι το περιστατικό είναι σε εξέλιξη!

Σημείωσαν χαρακτηριστικά, ότι βρίσκονται σε επικοινωνία με τις υπηρεσίες, ώστε να γίνουν οι διαδικασίες όπως πρέπει!

Ποιες διαδικασίες; Της υποδοχής των αλλοδαπών, της ταυτοποίησης και στη συνέχεια της μόνιμης εγκατάστασης στην περίφημη «ενδοχώρα»;

Σημειώνεται πως το ΛΣ δεν έχει βγάλει ακόμη καμία ανακοίνωση για το τρίτο κατά σειρά συμβάν απόβααης στα Κύθηρα.

Προφανώς είναι ακόμη απασχολημένο με το να γίνουν οι διαδικασίες όπως πρέπει!

Δεν είναι όμως μόνο αυτό το συμβάν. Το ΛΣ προχώρησε σε ακόμη μια επιτυχία όταν εντόπισε αυτή τη φορά σκάφος με 124 παράνομους μετανάστες οι οποίοι τη Δευτέρα είχαν ξεκινήσει το ταξίδι τους από την Τουρκία με προορισμό την Ιταλία.

Το ΛΣ ουδέποτε επέτρεψε οι αλλοδαποί να φτάσουν στην Ιταλία και έτσι έσπευσε να τους μεταφέρει στη Μήλο για τα περαιτέρω, ήτοι καταγραφή και ταυτοποίηση και στη συνέχεια μεταφορά στην ενδοχώρα για μόνιμη εγκατάσταση.

Οι τοπικές αρχές έχουν απευθύνει με αίτημα τους έκκληση προς όλα τα αρμόδια υπουργεία, ώστε άμεσα να μετεγκατασταθούν σε οργανωμένες «δομές» της χώρας, η οποία φημίζεται σε όλο τον κόσμο για τις «δομές» της, προκειμένου να τους προσφερθεί καλύτερη φιλοξενία καθώς το νησί δεν πληρεί τις προδιαγραφές.

Οι 124 αλλοδαποί εντοπίστηκαν την Δευτέρα στην θαλάσσια περιοχή της Αγίας Κυριακής Μήλου όταν οι λιμενικές αρχές ενημερώθηκαν για την ύπαρξη θαλαμηγού αγνώστων λοιπών στοιχείων.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/1014109_kythira-trito-kata-seira-symvan-apovasis-lathraion