Αρχική » Υποκλοπές: Η αντιπολίτευση διαθέτει ένα «πυρηνικό» όπλο, τη μόνιμη αποχώρηση από τη Βουλή
Ελλάδα Πολιτική

Υποκλοπές: Η αντιπολίτευση διαθέτει ένα «πυρηνικό» όπλο, τη μόνιμη αποχώρηση από τη Βουλή

Ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έριξε το γάντι στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, συν ότι τα κόμματα της -δημοκρατικής- αντιπολίτευσης αντέδρασαν σε υψηλούς τόνους, εκτός από προσωπικό ράπισμα στον Ισίδωρο Ντογιάκο, προκάλεσε και εμφανή νευρικότητα… στην κυβέρνηση και αμηχανία στην Κ.Ο. της Ν.Δ. Βρίσκονται πλέον σε δύσκολη θέση, λόγω των πρωθυπουργικών χειρισμών.
Μπορεί να γίνει χειρότερη, δεδομένου ότι η αντιπολίτευση έχει στη διάθεσή της ένα ακόμη όπλο στο σκάνδαλο των υποκλοπών – και αυτό δεν είναι η πρόταση μομφής που… ζητάει ο Μητσοτάκης.

Είναι η μόνιμη αποχώρηση από τη Βουλή, μέχρι η κυβέρνηση να επιτρέψει τη διενέργεια ανεξάρτητης έρευνας.

Είναι φανερό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αντέχει να μείνει στη Βουλή μόνος του. Η έστω παρέα με τον Βελόπουλο, αν και όπως φάνηκε στη μεθόδευση αποδυνάμωση της ΑΔΑΕ, κι αυτός αντιλαμβάνεται ότι θα αυτοκτονήσει αν συμπορευθεί με τον πρωθυπουργό.

Είναι εύλογο αυτή η πρωτοβουλία να προέλθει από τον Αλέξη Τσίπρα. Ως επικεφαλής του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, να ζητήσει από τον Ανδρουλάκη, τον Βαρουφάκη και τον Κουτσούμπα να αποσύρουν μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, τα κόμμα τους από τη Βουλή και να μην επιστρέψουν χωρίς εγγυήσεις για έρευνα.

Προφανώς κανένα από τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, θα πάρει μέρος στην παρωδία κοινοβουλευτικής διαδικασίας, χωρίς την αξιωματική αντιπολίτευση στην αίθουσα.

Με άδεια τη Βουλή, η κυβέρνηση θα διασυρθεί διεθνώς πολύ περισσότερο από ότι μέχρι σήμερα και θα υποχρεωθεί είτε να στήσει άμεσα κάλπες, είτε να εγκαταλείψει τη μεθόδευση συγκάλυψης.

Άλλως θα βρεθεί μπροστά και στο ενδεχόμενο να αναληφθούν πρωτοβουλίες στο εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης, για να αποσείσουν το «Μητσοτάκειο άγος».

https://www.ieidiseis.gr/

Γ.Λ.