Αρχική » Υποταγή στη Συμφωνία των Πρεσπών δηλώνει η ελληνική κυβέρνηση
Διεθνή Ελλάδα Πολιτική

Υποταγή στη Συμφωνία των Πρεσπών δηλώνει η ελληνική κυβέρνηση

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, η Ελλάδα ζητάει πάντα σε όλες τις διμερείς επαφές την πιστή εφαρμογή της συμφωνίας

Ο πιο πιστός υποστηρικτής της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών αποδεικνύεται ακόμη μία φορά η ελληνική κυβέρνηση, αντί να φροντίσει για τον επανακαθορισμό και την αλλαγή της.

Μετά τη δήλωση Βαρβιτσιώτη ότι η επιστροφή σε μία εθνικιστική ρητορική από τη «Βόρεια Μακεδονία» ουσιαστικά θα μας οδηγήσει στο να επανακαθορίσουμε την εθνική μας θέση για τη στήριξη της διευρυνσιακής διαδικασίας, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Αλέξανδρος Παπαϊωάννου ρωτήθηκε αν η Ελλάδα θα θέσει βέτο στην ενταξιακή πορεία των Σκοπίων εφόσον δεν τηρήσουν τη συμφωνία.

Η απάντηση; «Να τα πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά για τη Βόρεια Μακεδονία. Εχουμε πει επανειλημμένα ότι είμαστε υπέρ της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Αυτό έχει κλείσει. Και με τη Βόρεια Μακεδονία και με την Αλβανία. Από εκεί και πέρα, όσον αφορά την ενταξιακή προοπτική όχι μόνο της Βόρειας Μακεδονίας, αλλά όλων των Δυτικών Βαλκανίων, υπάρχει η γνωστή αιρεσιμότητα. Η γνωστή αιρεσιμότητα, όπως αυτή αποτυπώνεται στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Μαρτίου του 2021, αν δεν απατώμαι. Εκεί μιλάει βεβαίως και για τις υποχρεώσεις όσον αφορά και την εφαρμογή των διμερών συμφωνιών, της Συμφωνίας των Πρεσπών. Λοιπόν, αυτό είναι να το πω “εκ των ων ουκ άνευ”. Από εκεί και πέρα δεν θέλω τώρα, αυτή τη στιγμή, να μπω σε υποθετικά σενάρια. Θα μείνω σε αυτά».

Τίποτε δεν αποκλείεται λοιπόν, καθώς, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, η Ελλάδα ζητάει πάντα σε όλες τις διμερείς επαφές την πιστή εφαρμογή της συμφωνίας.