Αρχική » Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Νέα παρέμβαση Μητσοτάκη από τη Βουλή
Ελλάδα Πολιτική

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Νέα παρέμβαση Μητσοτάκη από τη Βουλή

Εξοργίζει το μηνιαίο πρόστιμο των 100 ευρώ

Μετά τις χθεσινές, άκρως αιφνιδιαστικές ανακοινώσεις για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, έρχεται σήμερα ο πρωθυπουργός να αναφερθεί επί του θέματος από το Βήμα της Βουλής.

Στη 13:30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας, και αναμένεται να αναφερθεί στο ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού και στα πρόστιμα που θα επιβληθούν σε όσους δεν κάνουν το εμβόλιο μέχρι τις 16 Ιανουαρίου 2022.

Ομολογία αποτυχίας ή όχι;

Και όλες αυτές οι ανακοινώσεις ήρθαν χθες, Τρίτη 30/11, δια στόματος του πρωθυπουργού και ενώ ουσιαστικά απέρριπτε το μέτρο της συγκεκριμένης υποχρεωτικότητας και ελάμβανε ξεκάθαρες αποστάσεις από την επιβολή του. Μάλιστα, στις 13 Νοεμβρίου δήλωνε ότι «η προτροπή και η ενθάρρυνση έχουν μεγαλύτερη δύναμη από τους γενικούς αφορισμούς περί υποχρεωτικότητας», ενώ την ίδια στιγμή συζητούσε με δύο υπουργούς του για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό!

Επιπρόσθετα, αρχές του Νοέμβρη ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο Mega επέμενε, «χτυπάμε σε ένα τείχος αντίδρασης στους ανεμβολίαστους καθώς όσο μεγαλύτερη είναι η υποχρεωτικότητα, τόσο μεγαλύτερη είναι η αντίδραση».

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η υποχρεωτικότητα και κυρίως το πρόστιμο των 100 ευρώ που προβλέπεται μηνιαίως για όσους δεν κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου έως τις 16 Ιανουαρίου, τετραπλασίασαν τα ραντεβού στα εμβολιαστικά κέντρα.

newsbreak.gr