Αρχική » Υποψήφιος ή κατηγορούμενος ; Ορισμένοι σκέφτονται τις κάλπες, ενώ κανονικά θα έπρεπε να ετοιμάζονται για το εδώλιο του κατηγορουμένου
Ελλάδα Πολιτική

Υποψήφιος ή κατηγορούμενος ; Ορισμένοι σκέφτονται τις κάλπες, ενώ κανονικά θα έπρεπε να ετοιμάζονται για το εδώλιο του κατηγορουμένου

Παναγιώτης Λιάκος

Ορισμένοι σκέφτονται τις κάλπες, ενώ κανονικά θα έπρεπε να ετοιμάζονται για το εδώλιο του κατηγορουμένου

Ο Απόστολος Λύτρας είναι δικηγόρος της οικογένειας Παπαγγελή, η οποία στο δυστύχημα στα Τέμπη απώλεσε τη 19χρονη Αναστασία. Την Τετάρτη εμφανίστηκε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, μαζί με τον πατέρα της Αναστασίας, και είπε τα εξής καίρια:

«Την ερώτηση την έχω κάνει αρκετές φορές: Αν το υπουργείο Μεταφορών, είτε της τωρινής είτε και της προηγούμενης κυβέρνησης, γνώριζε ότι δεν υπάρχουν μέτρα ασφαλείας στα τρένα, στους σιδηροδρομικούς σταθμούς και επέτρεπε να γίνονται δρομολόγια. Αυτό είναι το τραγικό της υπόθεσης, που δεν έχουμε πάρει μία απάντηση∙ αν γνώριζαν για αυτά τα μέτρα ασφαλείας ότι δεν λειτουργούν. Ακούω πραγματικά και δεν ξέρω τι να πω. Ακούω συζητήσεις πολιτικών για το αν θα είναι υποψήφιος ο πρώην υπουργός Μεταφορών και δεν ακούω συζητήσεις για το αν θα είναι κατηγορούμενος. Κοιτάμε να δούμε αν θα είναι υποψήφιος και δεν κοιτάμε να δούμε αν θα είναι κατηγορούμενος. […] Το θέμα είναι αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες πολιτικών από οποιαδήποτε κυβέρνηση, κι από την προηγούμενη και από την τωρινή. Δεν ενδιαφέρει κανέναν… Εδώ μιλάμε για μία εθνική τραγωδία, που είναι αδιανόητο να δεχτούμε ότι γνώριζαν οι αρμόδιοι ότι δεν υπάρχουν μέτρα ασφαλείας και επέτρεπαν σε αυτά τα κινούμενα φέρετρα να μπαίνουν παιδιά».

Απάντηση στον κ. Λύτρα για το αν γνώριζε η κυβέρνηση Μητσοτάκη τα κενά ασφαλείας στον ΟΣΕ έδωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης με την ηχηρή παραδοχή -και μάλιστα σε τηλεοπτική εμφάνισή του- της αποσιώπησης, από την πλευρά του υπουργού Μεταφορών αυτής της κατάστασης.

Στην τοποθέτηση του κ. Λύτρα «ακούω συζητήσεις πολιτικών για το αν θα είναι υποψήφιος ο πρώην υπουργός μεταφορών και δεν ακούω συζητήσεις για το αν θα είναι κατηγορούμενος» απάντησε συνοφρυωμένος ο παρουσιαστής του δελτίου ειδήσεων Νίκος Χατζηνικολάου, που τερμάτισε άρον άρον τη συζήτηση με τα ακόλουθα: «Η Δικαιοσύνη πρέπει να δώσει τις απαντήσεις και δεν είναι δική μας δουλειά να στήνουμε τηλεδικαστήρια ούτε οι δημοσιογράφοι ούτε οι δικηγόροι. Να ευχηθούμε και να ελπίσουμε η Δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων».

Ακόμα και οι αδαέστεροι όλων μπορούν πλέον να αντιληφθούν τι συμβαίνει στην Ελλάδα…