Αρχική » ”Φάπες Πρωτούλη σε Χαρδαλιά”
Ελλάδα Πολιτική

”Φάπες Πρωτούλη σε Χαρδαλιά”

20 μήνες θέλει ο Χαρδαλιάς για την αντιπλημμυρική προστασία της Αττικής – Η απάντηση Πρωτούλη

Η δήλωση του Νίκου Χαρδαλιά, υποψηφίου περιφερειάρχη της ΝΔ, ότι θα θωρακίσει αντιπλημμυρικά την Αττική μέσα σε 20 μήνες, προκάλεσε την έντονη του Γιάννη Πρωτούλη, υποψηφίου περιφερειάρχη του ΚΚΕ.
«Ο εκλεκτός του Μεγάρου Μαξίμου για την Περιφέρεια Αττικής, Ν. Χαρδαλιάς, ξαναχτύπησε. Έτσι, με το “διδακτορικό μαγείας” που διαθέτει, μετά το πρόβλημα απορριμμάτων που θα λύσει εντός τριετίας, δηλώνει ότι θα θωρακίσει αντιπλημμυρικά την περιφέρεια μέσα σε 20 μήνες. Τον πληροφορούμε ότι έχουν περάσει σχεδόν 22 μήνες από τότε που η παράταξή του μέσω της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, στις 23/11/2021, αποφάσισε να αναθέσει τις υπηρεσίες “Καθαρισμού ρεμάτων Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής (20-22)” με διαδικασία διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση έναντι 8.000.000 ευρώ (με ΦΠΑ). 22 μήνες μετά λοιπόν και επειδή ο διαγωνισμός ακυρώνεται συνεχώς, δεν έχει καθαριστεί ούτε σπιθαμή στην πολύπαθη Δυτική Αττική. Αντίστοιχη διαδικασία είναι σε εξέλιξη για την Ανατολική Αττική έναντι 7.000.000 ευρώ, με ημερομηνία αποσφράγισης των προσφορών 9 Νοέμβρη του 2023!!! Επειδή τα δείγματα της ακολουθούμενης πολιτικής είναι πολλά, ας αφήσει ο κ. Χαρδαλιάς τα προεκλογικά πυροτεχνήματα. Απαιτούμε η κυβέρνηση, στην οποία είχε θέση μέχρι πρότινος, να πάρει μέτρα εδώ και τώρα για την προστασία του λαού της Αττικής και όλης της χώρας διότι δεν γνωρίζουμε σε 20 μήνες τι άλλο κακό θα μας βρει».

Σημειωτέο, ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας για αντιπλημμυρικά φέτος, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, δεν ξεπερνά το 3%. Πόσα χρόνια πιστεύετε ότι θα χρειαστούν για να θωρακιστεί με αντιοπλημμυρικά έργα η Αττική;

https://www.ieidiseis.gr/

Β.Σκ.