Αρχική » «Φλέγονται» οι δυτικές πολιτείες στις ΗΠΑ: Πυρκαγιές, καύσωνας και ασφυκτική ατμόσφαιρα
Διεθνή

«Φλέγονται» οι δυτικές πολιτείες στις ΗΠΑ: Πυρκαγιές, καύσωνας και ασφυκτική ατμόσφαιρα

Ανεξέλεγκτες καίνε πυρκαγιές στα δυτικά των ΗΠΑ, καθώς η περιοχή είναι αντιμέτωπη με κύμα καύσωνα που έφερε θερμοκρασίες ρεκόρ. Δύο πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους στην Αριζόνα.

Οι αρχές έχουν προειδοποιήσει πολλές κοινότητες για εκκένωση, καθώς οι δυνάμεις κατάσβεσης δίνουν μάχη με τις φλόγες σε ακραίες συνθήκες.

(AP Photo/Noah Berger)

Στην Αριζόνα σημειώθηκε τραγωδία, καθώς δύο πυροσβέστες σκοτώθηκαν όταν το αεροπλάνο στο οποίο επέβαιναν για να πάνε σε σημείο πυρόσβεσης συνετρίβη.

(AP Photo/Noah Berger)

Την ίδια στιγμή, στο Λας Βέγκας το θερμόμετρο έδειξε 47,2 βαθμούς Κελσίου, ιστορικό υψηλό για την περιοχή.

Οι πυροσβέστες επισημαίνουν ότι ο αέρας είναι τόσο ξηρός που το νερό που ρίχνουν τα αεροσκάφη εξατμίζεται προτού φτάσει στο έδαφος.

Οι ΗΠΑ βρέθηκαν αντιμέτωπες με τον πιο ζεστό Ιούνιο της ιστορίας τους, ενώ ειδικοί προειδοποιούν ότι η συχνότητα ακραίων καιρικών συνθηκών θα είναι ακόμη μεγαλύτερη εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής. 

Μία από τις πυρκαγιές στη Νεβάδα, κοντά στα σύνορα με την Καλιφόρνια, διπλασιάστηκε σε μέγεθος από την Παρασκευή έως το Σάββατο, δημιούργησε ένα τεράστιο σύννεφο καπνού που, σε συνδυασμό με τη ζέστη, άρχισε να παράγει κεραυνούς και αστραπές, σημειώνουν οι Los Angeles Times.

(AP Photo/Noah Berger)
(AP Photo/Noah Berger)
(AP Photo/Noah Berger)
(AP Photo/Noah Berger)
(AP Photo/Noah Berger)
https://www.efsyn.gr/node/302003