Αρχική » Φουρθιώτης: Στις 27 Ιανουαρίου μιλούσε με τον Σιγάλα, το δεξί χέρι του Χατζηδάκη. Στις 28 πληρώθηκε το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ…
Ελλάδα Πολιτική

Φουρθιώτης: Στις 27 Ιανουαρίου μιλούσε με τον Σιγάλα, το δεξί χέρι του Χατζηδάκη. Στις 28 πληρώθηκε το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ…

Πέπλο σιωπής επιχειρεί να βάλει ο Κωστής Χατζηδάκης στις αποκαλύψεις Φουρθιώτη, καθώς αγγίζουν το γραφείο του: βλέπετε ο Νίκος Σιγάλας, με τον οποίο μιλούσε συνεχώς ο Μένιος (Μαίνανδρος) Φουρθιώτης στις 27 και 28 Ιανουαρίου 2021, είναι ο υπεύθυνος τύπου του υπουργού Εργασίας. Είναι το δεξί χέρι του Κ. Χατζηδάκη, ο άνθρωπος για πολλές δουλειές, όχι μόνο υπεύθυνος τύπου. Και ενδεχομένως ο Φουρθιώτης να πληρώθηκε για τους μήνες που απαιτούσε όταν μπήκε με μπράβους στο Υπουργείο Εργασίας.

Να τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στις 4 Ιανουαρίου 2021 ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει ανασχηματισμό και διώχνει τον Γιάννη Βρούτση από το υπουργείο Εργασίας. Νέος υπουργός ο Κ. Χατζηδάκης. Σύμφωνα με όσα παραδέχεται ο Μ. Φουρθιώτης στο tweet του, μίλησε 3 φορές με τον (άνθρωπο του Χατζηδάκη) Ν. Σιγάλα στις 27 Ιανουαρίου 2021 και άλλη μία στις 28 Ιανουαρίου 2021. Για ποιο λόγο; Το υπουργείο Εργασίας δεν απαντά.

Πάντως στις 28 Ιανουαρίου ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εργασίας ότι «με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Εργασίας Άννας Στρατινάκη, από την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021 θα καταβληθούν: 1.Τα ποσά που αναλογούν στους δικαιούχους του προγράμματος «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για Οκτώβριο και Νοέμβριο 2020 -μετά και την διαδικασία των διασταυρώσεων-, σε συνάρτηση με το άρθρο 112 του ν. 4764/2020 (ΦΕΚ Α’ 256) και την Κοινή Υπουργική Απόφαση 3297/110/22-01-2021 (ΦΕΚ Β΄ 240/25.01.2021), καθώς και το δώρο Χριστουγέννων για όλους τους μήνες μέχρι και τον Νοέμβριο 2020».

Άρα όταν ο Μ. Φουρθιώτης μιλά με τον Ν. Σιγάλα «ετοιμάζεται» η λίστα με τις πληρωμές για τους επίμαχους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο 2020! Το ότι πρόκειται για τους επίμαχους μήνες προκύπτει από συνέντευξη του Γιάννη Βρούτση στην οποία είπε: «Νομίζω ότι πήρε ποσά 3 μηνών. Φρενάρισε ο μήνας Οκτώβριος. Τον Οκτώβριο που δεν πληρώθηκε και το φρέναρα ήταν 70.000-80.000 ευρώ. Το συνολικό ποσό ήταν 200.000». Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο ο Γ. Βρούτσης έφερε ρύθμιση βάζοντας πλαφόν στην αποζημίωση από το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ στα 6.500 ευρώ.

Σύμπτωση είναι όλα αυτά; Άραγε πληρώθηκε Οκτώβριο – Νοέμβριο όπως απαιτούσε ο Φουρθιώτης (και δεν τον πλήρωνε ο Βρούτσης); Και για ποια ποσά; Διότι όπως αποκάλυψε ο Βρούτσης δήλωνε που έδινε μισθό στον εαυτό του (και στους γύρω του) κοντά στα 80.000 ευρώ.

Τον περασμένο Απρίλιο, το newsbreak.gr έγραφε για την υπόθεση Φουρθιώτη-Στρατινάκη και την ένοχη σιωπή της ΓΓ του Υπουργείου:

Πολλά ερωτήματα ως προς αυτό το σκέλος της δράσης του παρουσιαστή μένουν ανοιχτά λόγω της συμμετοχής της γ.γ. του υπουργείου, Άννας Στρατινάκη, στις εκπομπές του Μένιου Φουρθιώτη αμέσως μετά την αήθη επίθεση που της κάνει. Μιλάμε για επίθεση ανοιχτού εκβιασμού, που τότε δεν γνωρίζαμε γιατί ακριβώς γίνεται αλλά μετά την αποκάλυψη για τον εκβιασμό του Γιάννη Βρούτση, είναι πλέον βέβαιο ότι σχετίζεται με τα λεφτά που ήθελε να πάρει ο Φουρθιώτης από το υπουργείο εργασίας.

Ενώ μετά τον αποκλεισμό του από την επιδότηση, σε τηλεοπτική εκπομπή του στις 21/1 στην ουσία την καθυβρίζει και με τη βοήθεια ρεπόρτερ που στέλνει έξω από το σπίτι της το περιγράφει «χολιγουντιανή βίλα» που ίσως «κατασκευάστηκε με χρήματα του ελληνικού λαού» και ζητεί την παραίτησή της από τον Χατζηδάκη και τον πρωθυπουργό κάνοντας λόγο για εμπλοκή της στο σκάνδαλο με τα «voucher σκολ ελικίκου», από τις 14 Φεβρουαρίου και μετά όλα αλλάζουν.

Όπως περιγράφεται στο e-tetradio.gr τα εγκώμια προς την κ. Στρατινάκη, τόσο στην εκπομπή στην οποία συμμετείχε η γ.γ. σαν να μην τρέχει τίποτε, όσο και στην εφημερίδα «Αποκαλυπτικά» (φέρεται ότι είναι συμφερόντων Φουρθιώτη), είναι τόσο συχνά και εντυπωσιακά που μοιάζει σαν η γ.γ. να έχει μετατραπεί στην πιο αγαπημένη πολιτικό του Φουρθιώτη. Πού οφείλεται αυτή η αλλαγή; Μήπως φοβάται κάτι η κ. Στρατινάκη ή ο Φουρθιώτης επιχειρεί να δείξει την ευγνωμοσύνη για κάτι που δεν γνωρίζουμε;

Αυτά αποκαλύπτεται η efsyn.gr, που μάλιστα επιχείρησε να αναζητήσει τηλεφωνικά τη γενική γραμματέα. η οποία όμως δεν ανταποκρίθηκε.

Μήπως πρέπει επιτέλους να μιλήσει; Μήπως πρέπει η ελληνική δικαιοσύνη να ασχοληθεί με την υπόθεση; Τι συνέβη και ξαφνικά έγινε η αγαπημένη του παρουσιαστή; Τόσο στις τηλεοπτικές εκπομπές αλλά και στο λαθρόβιο έντυπο που εξέδιδε;

Φουρθιώτης: Στις 27 Ιανουαρίου μιλούσε με τον Σιγάλα, το δεξί χέρι του Χατζηδάκη. Στις 28 πληρώθηκε το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ… (newsbreak.gr)