Αρχική » Φρίκη στο Χάρκοβο με πτώματα στους δρόμους – Ουκρανοί εθνικιστές πυροβόλησαν μητέρα με παιδιά στη Χερσώνα
Διεθνή

Φρίκη στο Χάρκοβο με πτώματα στους δρόμους – Ουκρανοί εθνικιστές πυροβόλησαν μητέρα με παιδιά στη Χερσώνα

Εικόνες ισοπέδωσης στο Χάρκοβο μετά από επίθεση των αερομεταφερόμενων μονάδων της Ρωσίας

Εικόνες φρίκης επικρατούν στις περιοχές της Ουκρανίας όπου μαίνονται οι μάχες ανάμεσα σε Ρώσους και Ουκρανούς στρατιώτες. 

Ο ουκρανικός στρατός στο Χάρκοβο ανακοίνωσε ότι δέχτηκε επίθεση τις πρώτες πρωινές από αερομεταφερόμενες μονάδες της Ρωσίας: «Αερομεταφερόμενα ρωσικά στρατεύματα έκαναν απόβαση στο Χάρκοβο και επιτέθηκαν σε νοσοκομείο» αναφέρει ο ουκρανικός στρατός σύμφωνα με την Telegram.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας Όλεγκ Σινεγκούμποφ 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 112 τραυματίστηκαν από  βομβαρδισμούς το τελευταίο 24ωρο. Ξένα ΜΜΕ κάνουν λόγο για εικόνες ισοπέδωσης στην πόλη, ενώ βίντεο-σοκ που έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πτώματα να κείτονται στους δρόμους. 

https://youtube.com/watch?v=dhbGZXALJaM%3Fversion%3D3%26rel%3D1%26showsearch%3D0%26showinfo%3D1%26iv_load_policy%3D1%26fs%3D1%26hl%3Del%26autohide%3D2%26wmode%3Dtransparent

Ουκρανοί εθνικιστές πυροβόλησαν μητέρα με παιδιά

Την ίδια ώρα, το Υπουργείο Πληροφοριών της Κριμαίας καταγγέλλει ότι Ουκρανοί εθνικιστές στη Χερσώνα πυροβόλησαν αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μια μητέρα με τρία παιδιά. Η μητέρα έπεσε νεκρή, ενώ ένα από τα παιδιά τραυματίστηκε σοβαρά.

«Εθνικιστές πυροβόλησαν ένα αυτοκίνητο στα προάστια της Χερσώνας, στο οποίο βρισκόταν μια οικογένεια -μητέρα και τα τρία της παιδιά. Μια γυναίκα πέθανε. Ένα 5χρονο παιδί τράπηκε σε φυγή, ο 17χρονος μεγαλύτερος δεν τραυματίστηκε, ο μικρότερος (εννιά ετών) τραυματίστηκε σοβαρά. Ο Ρώσικoς στρατός παρέδωσε (σ.σ. στο νοσοκομείο) δύο παιδιά με ελικόπτερο», αναφέρει το υπουργείο της Πληροφορίας.

Σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου δήλωσε σήμερα πως η Ρωσία δεν έχει καταλάβει τη Χερσώνα και ότι οι μάχες συνεχίζονται για την επαρχιακή πρωτεύουσα των περίπου 250.000 κατοίκων που βρίσκεται στις εκβολές του ποταμού Δνείπερου στη Μαύρη Θάλασσα. «Η πόλη δεν έχει πέσει, η πλευρά μας εξακολουθεί να αμύνεται», είπε ο Αρέστοβιτς σε απευθείας ενημέρωση των δημοσιογράφων που μεταδόθηκε από τον ιστότοπο της προεδρίας.