Αρχική » Φωτιά στον Έβρο: Πύρινο μέτωπο που ξεπερνά τα δύο χιλιόμετρα καίει το δάσος της Δαδιάς
Ελλάδα

Φωτιά στον Έβρο: Πύρινο μέτωπο που ξεπερνά τα δύο χιλιόμετρα καίει το δάσος της Δαδιάς

Αναστασία – Βασιλική Γκολέμη

Φωτιά στον Έβρο: Μαίνεται το πύρινο μέτωπο στο Σουφλί Έβρου που ξέσπασε το μεσημέρι Πέμπτης.

Ενισχύονται συνεχώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να περιοριστεί η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή του φράγματος Λύρας του Δήμου Σουφλίου στις 14:30.

Η προϊσταμένη του Δασαρχείου Σουφλίου, Γιάννα Διαγκάκη, περιγράφοντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την εικόνα της πυρκαγιάς ανέφερε πως «η πυρκαγιά κατευθύνεται νότια σχηματίζοντας ένα ενιαίο μέτωπο περίπου δύο χιλιομέτρων, ενώ συνολικά εντοπίζονται τέσσερις εστίες με τις μεταξύ τους αποστάσεις στα περίπου 500 με 1.000 μέτρα».


«Η πιο δύσκολη πυρκαγιά αυτή την ώρα είναι στη Δαδιά Έβρου», ανέφεραν αξιωματούχοι της Πυροσβεστικής που έχουν εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί σε όλα τα πύρινα μέτωπα στην επικράτεια.

Οι άνεμοι στην περιοχή παραμένουν ασθενείς, ωστόσο το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνει η ευφλεκτότητα της υφιστάμενης βλάστησης που αποτελείται κυρίως από πεύκα. Η φωτιά συνεχίζει να καίει τραχεία πεύκη.

PHOTO GALLERY

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στον Έβρο.

Η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων από την πρώτη στιγμή επικεντρώνεται στην αποτροπή της εξάπλωσης της πυρκαγιάς εντός του πυρήνα του Εθνικού Πάρκου της Δαδιάς.

Την ίδια ώρα γίνεται προσπάθεια και από τα μηχανήματα έργου του Στρατού για τη δημιουργία ζωνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του evros-news.gr, η φωτιά συνεχίζει το καταστροφικό της έργο στο δάσος του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς-Λευκίμης, στο ύψος του χωριού Λύρα

Τι είπε ο δήμαρχος Σουφλίου …

Ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος μίλησε στο Νewsbomb.gr για τη μεγάλη πυρκαγιά.

«Γίνεται προσπάθεια για να περιοριστεί η φωτιά. Η φωτιά είναι δεν είναι υπό έλεγχο και είναι μεγάλη. Απειλεί ευαίσθητη δασική έκταση δηλαδή περιοχή Natura. Αυτή την ώρα είναι στα όρια της περιοχής Δαδιάς. Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή φτάνουν τα 3 μποφόρ», ανέφερε ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος στο Νewsbomb.gr.

Ετικέτες