Αρχική » «Χαστούκι» στον Πρετεντέρη από καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου
Ελλάδα Πολιτική

«Χαστούκι» στον Πρετεντέρη από καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου

facebook sharing button

Καταπέλτης ήταν ο καθηγητής Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Ξενοφών Κοντιάδης για την επίθεση που δέχτηκε από τον γνωστό υμνητή του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γιάννη Πρετεντέρη. 

Ο καθηγητής, ο οποίος χθες εξέφρασε την άποψή του, συμφωνώντας με όλους τους Συνταγματολόγους που έχουν τοποθετηθεί έως τώρα για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, σημείωσε ότι «η παραίτηση του πρωθυπουργού και η σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος σύμφωνα με το άρθ. 38 παρ. 2 του Συντάγματος είναι η συνταγματικά ορθότερη λύση».

Ο Πρετεντέρης λοιπόν με αφορμή την ηχηρή παρέμβαση του κ. Κοντιάδη, του επιτέθηκε ταυτίζοντας τον με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν! Όποιος δηλαδή ζητά την παραίτηση του Μητσοτάκη μετά από τα τρομερά σκάνδαλα που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας… γίνεται «εσωτερικός εχθρός».

Σε απάντησή του σήμερα ο κ. Κοντιάδης σφάζει με το γάντι τον Πρετεντέρη: «Ο κ. Πρετεντέρης μου κάνει σήμερα τη μεγίστη τιμή να με αναφέρει στην επιφυλλίδα του στα ΝΕΑ ως «δεύτερο και καταϊδρωμένο μετά τον Ερντογάν» να ζητάω την παραίτηση Μητσοτάκη». Ο εθνικόφρων κ. Πρετεντέρης θεωρεί λοιπόν ότι ζητώντας σύμφωνα με το Σύνταγμα και την πάγια πρακτική στις ώριμες κοινοβουλευτικές δημοκρατίες την απόδοση πολιτικής ευθύνης στον πρωθυπουργό για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων» αναφέρει και προσθέτει «με την επιφυλλίδα του αποδεικνύει ότι έρχεται [σ.σ. ο Κυριάκος Μητσοτάκης] πρώτος και καλύτερος κοντά στις αυταρχικές αντιλήψεις του κ. Ερντογάν, που ασφαλώς παρακολουθεί τις επικοινωνίες των πολιτικών του αντιπάλων χωρίς να ανοίγει μύτη» σημειώνει μεταξύ άλλων.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Ξενοφώντα Κοντιάδη:

«Ο κ. Πρετεντέρης μου κάνει σήμερα τη μεγίστη τιμή να με αναφέρει στην επιφυλλίδα του στα ΝΕΑ ως «δεύτερο και καταϊδρωμένο μετά τον Ερντογάν» να ζητάω την παραίτηση Μητσοτάκη. Δυστυχώς δεν είμαι καν τριτοτέταρτος επειδή με πρόλαβαν άλλοι συνταγματολόγοι, με πιο πρόσφατο τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο. Ο παραλληλισμός του κ. Πρετεντέρη δεν είναι ηλίθιος, όπως φαίνεται εκ πρώτης όψεως, αλλά πολύ καλά στοχευμένος: Παραπέμπει σε «εθνική μειοδοσία».

Ο εθνικόφρων κ. Πρετεντέρης θεωρεί λοιπόν ότι ζητώντας σύμφωνα με το Σύνταγμα και την πάγια πρακτική στις ώριμες κοινοβουλευτικές δημοκρατίες την απόδοση πολιτικής ευθύνης στον πρωθυπουργό για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, για το οποίο απέπεμψε ο ίδιος δύο στενούς συνεργάτες του ως πολιτικός και διοικητικός προϊστάμενος της ΕΥΠ, κατατάσσομαι στην ίδια κατηγορία με έναν εχθρό της πατρίδας. Κατά την άποψή μου πάλι, με την επιφυλλίδα του αποδεικνύει ότι έρχεται πρώτος και καλύτερος κοντά στις αυταρχικές αντιλήψεις του κ. Ερντογάν, που ασφαλώς παρακολουθεί τις επικοινωνίες των πολιτικών του αντιπάλων χωρίς να ανοίγει μύτη» καταλήγει. 

Xenofon Contiades

6 hours ago

Ο κ. Πρετεντέρης μου κάνει σήμερα τη μεγίστη τιμή να με αναφέρει στην επιφυλλίδα του στα ΝΕΑ ως “δεύτερο και καταϊδρωμένο μετά τον Ερντογάν” να ζητάω την παραίτηση Μητσοτάκη. Δυστυχώς δεν είμαι καν τριτοτέταρτος επειδή με πρόλαβαν άλλοι συνταγματολόγοι, με πιο πρόσφατο τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο. Ο παραλληλισμός του κ. Πρετεντέρη δεν είναι ηλίθιος, όπως φαίνεται εκ πρώτης όψεως, αλλά πολύ καλά στοχευμένος: Παραπέμπει σε “εθνική μειοδοσία”. Ο εθνικόφρων κ. Πρετεντέρης θεωρεί λοιπόν ότι ζητώντας σύμφωνα με το Συνταγμα και την πάγια πρακτική στις ώριμες κοινοβουλευτικές δημοκρατίες την απόδοση πολιτικής ευθύνης στον πρωθυπουργό για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, για το οποίο απέπεμψε ο ίδιος δύο στενούς συνεργάτες του ως πολιτικός και διοικητικός προϊστάμενος της ΕΥΠ, κατατάσσομαι στην ίδια κατηγορία με έναν εχθρό της πατρίδας. Κατά την άποψή μου πάλι, με την επιφυλλίδα του αποδεικνύει ότι έρχεται πρώτος και καλύτερος κοντά στις αυταρχικές αντιλήψεις του κ. Ερντογάν, που ασφαλώς παρακολουθεί τις επικοινωνίες των πολιτικών του αντιπάλων χωρίς να ανοίγει μύτη.

«Χαστούκι» στον Πρετεντέρη από καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου (newsbreak.gr)