Αρχική » Χρόνια πολλά στις Ένοπλες Δυνάμεις μας
Ελλάδα

Χρόνια πολλά στις Ένοπλες Δυνάμεις μας


Χρήστος Μπολώσης

Σήμερα είναι 21 Νοέμβριου και η Πολιτεία έχει αφιερώσει την ημέρα στις Ένοπλες Δυνάμεις του έθνους. Είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει γι’ αυτές – δεν έχει κάνει και πολλά, άλλωστε.

Κάποια χρονιά, μια μέρα σαν αυτήν, είχαν φωταγωγήσει το μέγαρο της Βουλής και πρόβαλαν βίντεο από τις δραστηριότητες του Στρατού μας, αλλά διαμαρτυρήθηκαν το… συνταγματικό τόξο και όλο το προοδευτικαριό, διότι -λέει- οι εικόνες θύμιζαν «χούντα» και τρόμαζαν τον λαό (αλήθεια, γιατί δεν ρώτησαν τον λαό αν τρόμαξε;). Τότε η κυβέρνηση κιότεψε, συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις και δεν το ματάκανε…

Βέβαια, όταν οι ίδιοι άνδρες και τα ίδια μέσα σπεύδουν, στον καιρό της ειρήνης, να προσφέρουν απλόχερα τη βοήθειά τους όπου οι όλοι οι άλλοι αδυνατούν, ουδείς τρομάζει! Να ξέρουν όμως ότι ο ελληνικός λαός, όχι μόνο δεν τρομάζει στη θέα των Ενόπλων μας Δυνάμεων, αλλά τους έχει πάρα πολύ ψηλά, με διαφορά από τον δεύτερο, στη συνείδησή του, όπως επανειλημμένα έδειξαν σχετικές έρευνες.

Χρόνια πολλά λοιπόν στον Στρατό Ξηράς, στο Πολεμικό Ναυτικό και στους Ικάρους μας. Με τέτοιον λαμπρό Στρατό νικάμε κάθε μας εχθρό!